Eylül ayı Belediye Meclis toplantısının en çok merak edilen gündem maddesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Belediyeye ait dükkanların bulunduğu adanın satışa çıkarılması konusuydu. Mecliste gruplar arasında kısa süreli tartışmalara neden olan satış konusu, Ak Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet partileri binanın ömrünü doldurduğunu, ayrıca imarda 'yeşil alan' olarak görünen alan üzerinde herhangi bir inşaat yapılamayacağını belirtirken, Başkan Yağcı dükkanların kira gelirlerinin düşük olduğunu, adanın satışının belediyenin ileriki dönem yatırımları için kaynak oluşturacağını ifade etti. Satış konusu oyçokluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisinin 5. gündeminde Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan belediye dükkânlarının satılması görüşüldü.  Başkan Yağcı gündem üzerine, “Belediyemiz tarafından yapılan iş yerleri var. Buradaki esnaflarımız uzun zamandır çalışıyorlar. Biz buraların kira yolu ile değil de belediyeye topyekûn gelir getirme amacına yönelik olarak satışını gerçekleştirerek, buradan gelecek gelir ile belediyenin başka projelerinde kullanmayı düşünüyoruz. Bunun için de bu konuyu meclis gündemimize getirdik.” dedi.

Gündem üzerine konuşmak için söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Pervin Taşçı, “Belediyenin hiçbir ödemede sıkıntısı yok iken biz buraları neden satıyoruz?” sorusunu sordu. Taşçı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelir getirmesi açısından ve diğer projelerinizin için gelir yaratmak diyorsunuz. Zaten belediyenin hiçbir ödemede sıkıntısı yok iken biz buraları neden satıyoruz. Buradaki esnaflar ulundukları dükkânların satılması taraftarları değiller. Kayı Plaza örneğine baktığımız zaman satış bedeliyle belediyeye getirdiği kar arasında ki farka baktığımız zaman belediyenin ciddi bir kar yaptığını düşünmüyoruz. Burası içinde aynı sıkıntılar yaşanacaktır. Burası daha önce yeşil alan değil miydi Buranın şu andaki imar durumu nedir? Yeşil alanlarda nasıl olur da yüksek binalar yaparız? Bilecik’te zaten nefes alacak yer kalmadı. Şehir içerisinde nefes alacak alanların kalması gerektiğini düşünüyoruz. Marka şehir olacaksak yüksek bir bina yapıp insanların nefes almasının önüne geçmeyelim.”

CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen söz alarak, Meclis Üyesi Taşçı’nın görüşlerine katıldıklarını belirtti. Yeşil alan olmasından dolayı satışı nasıl düşünüyorsunuz diyen Özgen konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Burada esnaflık yapan arkadaşlarla bire bir görüştüm. Bu arkadaşların hiç biri dükkânların satılmasını istemiyorlar. Bu konuda belediyenin kiracılığını yapan arkadaşlar, buraların satılacaksa önceliğin kendilerine verilmesini istiyorlar. Biz onların burada sadece tercümanıyız.”

Meclis Başkanı Yağcı, “ Bu konuda farklı görüşlerin olması doğal bir şeydir. Biz dükkânların satışını gündeme getirirken oradaki esnaflara mağduriyet olsun diye düşünmüyoruz. Bu bölgenin şehir adına daha verimli kullanılası için gündeme getiriyoruz. Bilecik adına biz grubumuzla, arkadaşlarımızla değerlendirerek belediyenin kira ve kiracı ile uğraşmasından çok yeni alanlara enerji sarf edilmesi gerekir. Bunun yeni alanların oluşmasında daha verimli olacağına inanıyoruz.” Derken, Yağcı’nın ardından tekrar söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen, “ Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde dar gelirli esnaflara belediye proje üretmek zorunda değil mi? Bunun örneğini barakalarda yaptınız. Orada tarihi bir yapı vardı. Bu yapının önüne barakalar geldi. Belki o barakaların yapılması da doğru değildi ama yaptınız. İnsanlar bu barakalarda cüzi miktarla duruyorlar. Belediye dükkânlarında bulunan arkadaşlarında mağdur olacağını düşünelim.” diyerek görüşünü bildirdi.

Konunun mecliste görüşülmesi ve tartışılması sonunda “Atatürk Bulvarı 163 ada 1 parsel üzerinde bulunan taşınmazın satışı konusu'' Ak Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.



Editör: TE Bilişim