Barış Eren

       Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi'nin kış mevsimi hakkındaki çalışmaları ile meydana gelen son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

       Vatandaşlara çeşitli konularda uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, açıklamasında şunları kaydetti:

       ''Değerli hemşehrilerimiz, öncelikle hepimiz için bu yeni yılın hayırlı, uğurlu, sağlıklı, huzurlu ve berekete vesile olacak bir yıla vesile olmasını diliyorum. Bildiğiniz üzere, tüm ülkemiz ve şehrimiz yoğun kar yağışı ve çetin bir kış mevsimiyle karşı karşıya. 2004 yılında böyle bir kar yağışını görmüştük. Bu ağır kış şartlarının getirmiş olduğu belirgin sıkıntıları görüyoruz. İlimiz ve ilçelerimizde görülen bu kış şartlarında çok maddi ha-sarlar meydana geldi. Öyle ki ilimiz ve bölgesine yağan kar miktarı çoğu kayak merkezindeki miktardan daha fazla. Burada meydana gelen hasara ilişkin tek tesellimiz, bir insanımızın dahi hayatını kaybetmemiş olmasıdır. Ben bu anlamda hasar gören tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenabı Allah'ın bizleri bundan daha kötü durumlarla karşı karşıya bırakmaması niyazında bulunuyorum. Biz Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, her durumda olduğu gibi vatandaşlarımızın kış şartlarındaki zorlukları en aza indirmek için tüm belediye personelimizle canla ve başla çalışıyoruz. Bu anlamda emeği olan tüm çalışanlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer yandan bizlere karla mücadele çalışmalarında kepçe ve diğer buna benzer araçlarla yardımda bulunan serbest piyasadaki işletmecilerimize de çok teşekkür ediyorum.”

''KARLA MÜCADELE VE KOORDİNASYON MERKEZİ İLE VATANDAŞLARIMIZA HIZLI SÜREDE ULAŞIYORUZ''

 

       Bilecik Belediyesi Karla Mücadele ve Koordinasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

''Bilecik Belediyesi olarak, oluşturduğumuz ''Karla Mücadele Kriz Koordinasyon Merkezi'' başta olmak üzere gerekli ekip ve araçlarımıza da yenilerini ekleyerek, bu anlamda tüm tebdirlerimizi arttırdık.  Kar yağışının başladığı ilk günden itibaren 7/24 çalışalarımızı sürdürerek, başta ulaşım olmak üzere vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyetle karşılaşmaması noktasında tüm çalışmalarımızı yerine getirdik. Teknolojik imkanları da kullanarak, hangi yolların açık ve kapalı olduğu, hava durumunun nasıl olduğu ve iletişim ve koordinasyonun nasıl olacağı konularında vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk yaşıyoruz.”

İNSANIMIZA, BİNDE BİR EN UFAK BİR İHTİMAL DAHİ OLSA BİR ZARARIN OLMAMASI AMACIYLA KAPALI PAZAR'I GEÇİCİ SÜREYLE AÇIK ALANDA KURDUK''

       Bilecik Belediyesi olarak, vatandaşların herhangi bir can ve mal kaybıyla karşılaşmaması için tedbir anlamında Kapalı Pazar'ı açık alanda kurdukları dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

       ''Üzülerek şunu belirtmek istiyorum. Bozüyük ve Söğüt ilçelerimizdeki Kapalı Pazar alanları ile ilimizdeki stadyumun çatısının bir kısmı yoğun kar yağışına karşı çökmeler oldu. Bunun gibi Organize Sanayi Bölgesi ve ufak işletmelerin çatılarında çökme olayları yaşandı. Söz konusu bu yapıların alanları, evlerden çok daha geniş olduğu için ağırlık anlamında daha riskli yapılardan oluşuyor. Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar'ı, Bozüyük ve Söğüt ilçelerindeki yapılardan farklı bir sistemle inşa edilmesine rağmen bizler, binde bir ihtimal bile olsa vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine önem veriyoruz. Onun için ilimizdeki teknik işlerle uğraşan insanlarımızla da görüşerek, Kapalı Pazar'ın bu hafta açık alanda kurulması kararını aldık. Önümüzdeki haftalarda hava şartlarının müsait olması durumunda Kapalı Pazarı'mız yine, hem tuhafiye bölümü hem de sebze ve mevye halinde hizmet vermeye devam edecektir. Esnaf ve vatandaşlarımızın bu anlamdaki anlayış ve duyarlılığına da teşekkür ediyorum.”

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLUŞAN HASARLARI GİDERECEĞİZ”

       Belediye Başkanı Selim Yağcı, kar yağışları nedeniyle ilçelerdeki tarım alanları ile esnafta oluşan hasarların birlik ve beraberlik içinde giderileceğini belirterek, ''Ülkemizde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerinde de gerek tarım alanında gerek buna benzer alanlarda bir takım sıkıntılar meydana geldi. Tarım alanları başta olmak üzere seracılık yapan vatandaşlarımızın bu anlamda mağduriyetleri oldu. Sakarya Havzasındaki seralarımızın zarar görmesi ve çiftçimizin mağduriyeti bizleri çok üzdü. Bizler,  yöneticiler olarak, bu köylerimize gerekli ziyaretleri gerçekleştirdik, onların yanında olduk, çiftçilerimizin sorunlarını dinledik. Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz güçlü. El ele, gönül gönüle vererek bu sıkıntıları gidereceğiz. Bizler de siyasetçi ve idareciler olarak, bu sıkıntıların giderilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapacağız'' ifadelerini kullandı.

“HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK HEPİMİZİN ELİNDE”

       Kar yağışları başta olmak üzere hayatta karşılaşılan sorunlarda hayatı kolaylaştırmanın bizlerin elinde olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

       ''Yaşadığımız toplumda hayatımızın daha rahat ve kolay sürdürülmesine vesile olan birtakım kurallar vardır. Bizler birey olarak bu kurallara uyduğumuzde emin olun hayattan çok daha fazla lezzet alırız. Örneğin Avrupa gibi gelişmiş ülkelerde insanlar, söz konusu kurallara uyarak, hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Bizler de ülke ve millet olarak, bu anlayış, feraset ve bilince sahip bir toplumuz. Örneğin sokak ve evimizin önüne bir aracın park edilme şekli, karla mücadele çalışmaları başta olmak üzere birçok sıkıntıda belirleyici bir role sahip. Yani kış çalışmaları kapsamında sokak ve caddelerdeki karın temizlenmesi için müsait ortamların olması bizler ve çalışanlarımız için büyük kolaylık sağlamaktadır. Çünkü bu şehir ve bu ülke hepimizin. Birlik ve beraberlik içinde el ele gönül gönüle verdiğimizde yapamayacağımız hiçbir şey yok. Sizler bu anlamda bize hizmet etme görevini tevdi ettiniz. Bizler bu anlamda sizden almış olduğumuz güç, enerji ve sinerjiyle çalışıyoruz. Yaptığımız her iş sizlere vekaleten yapılan çalışmalardır. Asil olan sizlersiniz. Bu anlamda asil olmanın gereği olarak toplumsal hayattaki kurallara biraz daha önem verirsek, bu anlamda çalışan arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştırmış olursunuz.''

       Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında vatandaşların belirli iş ve ihtiyaçlarını giderirken hava şartlarını göz önünde bulundurmaları ve gerekli görülmedikçe uygun olmayan hava şartlarında araç ile trafiğe çıkmamaları ve saçak altlarında yürümemeleri uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim