Belediye Başkanı Selim Yağcı ilimizde faaliyet gösteren besihane sahipleri ve yetkilileri ile ikinci kez bir araya geldi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, şehirde faaliyet gösteren besihanelerin daha uygun bir noktaya taşınması konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı; Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ve Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı'nın da bulunduğu toplantıda,  yaptığı açıklamada, şehir merkezine yakın besihanelerin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili olarak besihane temsilcileri ile ikinci kez bir araya geldiklerini kaydetti.
 

Gerçekleştirilen toplantı ile besihane sahibi ve temsilcilerinin görüşünü ikinci kez almak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı; ''Şehrimiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Şehir merkezine yakın olan besihanelerden dolayı vatandaşlardan şikâyetler aldığımızı geçtiğimiz toplantıda da besihane sahiplerimize aktardık. alıyoruz.  Belediye olarak bunun genel bir sorun olduğunu ve besiciler ile birlikte çözüm bulunmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Şehri yöneten kişiler olarak karar alıp konuyu oldu bittiye getirmek yerine daha sağlam ve gelecek açısından da iyi sonuçlar  çıkaracak çözümler üretmek istiyoruz.

Besicilerimizin de bu konuda anlayış göstermesi  ve Kooperatif kurup belirlenecek ise yani yeni bir yere geçilmesi projesinde Belediye olarak da gerekli katkıyı sağlamaya hazırız. Özellikle de İstasyon bölgesinde dere kenarındaki bölgede önemli projelerin hazırlanmasından dolayı Bilecik'in bu sorunu çözmesi gerekiyor ve besihanelerin şehir dışına çıkarılması zorunlu bir hal almıştır.'' ifadelerini kullandı. 
Besihane sahipleri ve temsilcileri de Bilecik Belediyesinin girişimleri ve katkıları ile atılacak adımlara katkı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti. 

 

Editör: TE Bilişim