Söğüt Belediye Başkanı MHP’li Halil Aydoğdu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Başkan Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “08.11.2017 tarihi itibariyle Meclis Üyelerimizle birlikte mensubu bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisinden istifa etmiş bulunmaktayız.
Kamuoyuna saygılarımla...” ifadelerine yer verdi.

MHP içerisindeki muhalefetin yükselmesinin ardından partisiyle ters düştüğü bilinen Başkan Aydoğdu’nun, MHP’li 6 Belediye Meclis üyesinin, MHP’li 48 üyenin ve MHP Söğüt eski İlçe Başkanlarından Ali Islah’ın İYİ Parti’ye geçeceği ve Ankara’da düzenlenen Genel Merkez binası açılış töreninde rozet takacakları da gelen bilgiler arasında.

Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, istifa haberlerini doğrulayarak, MHP’de siyaset yapma imkanının kalmadığını belirtti. Gazetemize konuşan Aydoğdu, şu ifadelere yer verdi:

“ MHP içerisinde delegeliklerimiz düşürüldü, bir söz hakkımız ve yetkimiz kalmadı. Dolayısıyla yapacak bir şey de kalmadı. Demokratik bir mücadele ortamı kalmadığı için istifa etmeyi ugun gördük. MHP’de siyaset yapma imkanımız kalmadı. Seçmenimizin de isteği üzerine partiden istifa ederek kurulan İYİ Parti’ye geçme kararı aldık.

İYİ Parti’yi kuran Sayın Akşener Hanım ile işin başından beri beraberiz zaten. Onun düşüncelerini, yapısını ve bu partiyi kurma amacını yakinen gördük. Hayırlı ve güzel bir iş olacağını düşünüyoruz. Başarılı olacağını düşünüyoruz. En azından Türkiye’de hukukun üstünlüğünü ve toplumsal huzurun sağlanmasına ciddi anlamda katkı sağlamasını düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilişim