Hasan Güner

Geçtiğimiz yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı olan fakat aday olamayan Mali Müşavir Nevin Tan, işyerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tan, kendisinin milletvekili aday adayı olması konusunda büyük bir beklenti olduğunu fakat aday adayı olmayarak, adayı belirlemek için yapılacak olan önseçim sürecinde tecrübeli bir aday adayını destekleyeceğini duyurdu.
Belediye Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında, insanların yüzlerinde heyecan, gözlerinde umut ışığının parladığını gördüğünü belirten Tan, “Bu coşku ile çalışmalarımı sürdürdüm. Ancak sebebi ne olursa olsun, çarklar nasıl dönerse dönsün, kimseyi arkadan vurmamanın takdirini yine bu insanların gözlerinden okudum. Yerel seçimlerde ben, aday olup seçimi kazanmış olabilseydik; alacağım tebrik ve takdirin aynısını Seçim sürecindeki davranışlarım nedeni ile Bilecik halkı bana gösterdi ve yaşattı. Bu anlamda çok mutluyum ve Bilecik'te yaşayan insanlarımıza da teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” dedi.

Tan, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Günü gündemi, olayları yaşanmışlığa dair ne varsa şehrimizde yaşayan insanları bilgilendirme, haberdar etme anlamında gösterdiğiniz çabayı takdirle karşılıyorum. Sizler aslında Bilecik'in gazeteleri, habercileri olmanız hasebiyle "Bilecik'e ait olma anlamında" aidiyet duygularımızı pekiştirerek, sizi takip edenlerin de kendini daha iyi hissetmesini sağlıyorsunuz.
Bilecik dışında yaşayanlar daha bir haz duyarak ve memleketten haber almak heyecanını sizinle yaşıyorlar mesela. Ne güzel değil mi? Yine bir seçim arifesindeyiz. Hareketli, heyecanlı günlerdeyiz. Şehrimizi Ankara’da mecliste temsil etsinler diye, sesimiz olsunlar diye vekalet vereceğimiz arkadaşlarımızı vekil olarak belirleyeceğiz. Çok önemli bir durum tabii ki.
Genel seçime katılacak partilerde bir hareketlilik var ki olması gerekiyor zaten. Ulusal gündemin yanında en önemli yerel gündemimiz bu. Kimler aday olacak? İki kişi bir araya gelsek hemen bu konuyu konuşmaya başlayıveriyoruz farkında bile olmadan.

“NE YAPACAĞIM MERAK KONUSU OLDU”
Bu bağlamda Nevin Tan olarak benim de ne yapacağım, aday adayı olup olmayacağım merak konusu oldu. Yerel seçimlerden bu yana sizler hep söyleşi yapalım dediniz ben kabul etmedim.
Şimdi yine siz sordunuz ben konuşmak istemedim, telefonla, sokakta, büroya gelenlerimle, konu hep aynı. Doğaldır da. Açıklama yapma gereği doğdu artık. Sizler de sağolun her olaya olduğu gibi bu konuya da ilgilisiniz ve duyarlısınız zaten. Hoş geldiniz ve bu ilginizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.
‘Kısaca Nevin Tan kimdir?’i özetleyelim istiyorum önce. 1958 Bilecik doğumluyum. Anne baba aslımız Gölpazarı'nın Bedi köyü. İlkokulu Söğüt’te bitirdikten sonra Bolu Kız Öğretmen Okulu’nda 6 yıl yatılı okudum ve öğretmen liseli olarak mezun olduktan sonra öğretmen bir babanın ekonomik sebepleri nedeni ile üniversite okuyamadım. Söğüt Seramik fabrikasında 2 yıl çalıştıktan sonra Erdoğan Tan ile evlendim. Biri kız diğeri erkek 2 çocuğumuz var. Oğlum endüstri mühendisi, kızım görsel iletişim tasarım bölümü yüksek lisansını bitirdi ve halen Yalova Belediyesi’nde çalışmakta.
Çocuklarımla beraber ben de kaldığım yerden eğitime devam ederek Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdim. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik mesleğimi halen icra ediyorum. Aynı zamanda Bilirkişilik yapıyorum. Mesleki kariyerime Bağımsız Denetçi belgemi de ekledim. Geçen hafta sizin de bildiğiniz gibi mühür ve beratlarımızı aldık. Halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Küresel Siyaset ve Güvenlik üzerine Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapmaktayım ve bunu çok önemsiyorum.
Bilecik'teki aktif siyasi çalışmalarıma 1992 yılında kayıtlı üye olarak başladım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden açılışında Murat Karaahmet ile  yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev aldım. SHP-CHP birleşmesi döneminde İl başkanlığına aday gösterildim. Ali Osman Dindar, Metin Yaşar başkanlığındaki il yönetim kurullarında görev aldım. Yönetimde olayım ya da olmayayım her seçim döneminde veya diğer zamanlarda Cumhuriyet Halk Partili misyonumu hiç unutmadan partim için çalışmalara katıldım.

“ROL MODEL OLARAK İLİMİ TEMSİL ETTİM”
Sivil toplum kuruluşlarında fırsat buldukça yer almaya, çevreme katkı sağlamaya çalıştım.
Her şeyden önce kendim; üretken iyi bir insan olabilmek için çaba sarf ettim ve bunun sonucu olarak da "rol model" kadın olarak ilimi Samsun'da düzenlenen bir organizasyonda temsil ettim.
Erkeğine eş, evine güneş, arkadaşına sırdaş, devletine vatandaş olmuş kadınlarımızın siyasette mutlaka yer alması gerektiğini, onların olmadığı bir yerde asla başarı olamayacağını, onlarsız bir şeylerin mutlaka eksik olacağı inancındayım. Bu inançla 2014 Yerel seçimlerinde "Bilecik’e Kadın Eli Değmeli" düşüncesi ve sloganı ile ilimizin Belediye Başkanlığı görevine aday adayı olarak talip oldum. Ancak kesin adaylığa Sungur Turan bey uygun görülmüştü biliyorsunuz.
Geçen seneden beri Parti Okulu kapsamında parti içi eğitici olarak partililerimize katkı vermeye çalışıyorum.
İktidardaki hükümetin uygulamalarının sonuçlarını pek de kestiremediğimiz, hiç de hoşnut olmadığımız garip bir süreçten geçiyor Ülkemiz. İçinde bulunduğumuz bu süreçten ülkemizi çıkartmak, 7 Haziran genel seçimlerinde partimizi iktidara taşımak en büyük hedefimiz. Bu hedefe ulaşmak; her bir üyemizin inançla, azimle yapacağı çalışmalar ile gerçekleşecektir. Partimizin seçim bildirgelerinden de anlaşılacağı gibi ülkemizin ihtiyacı olan da bunlardır ilk etapta. Partimizin misyonu ülkemizin vizyonudur.

“DAHA ÇOK VE ETKİN ÇALIŞACAĞIZ”
Bu nedenle bu partiye gönül vermiş her bir partili arkadaşım gibi ben de partimi iktidara taşımanın öneminin bilincinde olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı bilinçle çalışacağım, çalışacağız. 2014 yerel seçimlerinde yaşadığımız talihsizliği bir daha yaşamamak için, parti programlarımızı halkımıza anlatabilmek için gündüz oturmayacağız, gece uyumayacağız. Daha çok,  ama daha etkin çalışacağız.
Ne ben, ne de partili diğer arkadaşlarım geçmişte yaşananlarla ilgili kendi gündemlerini meşgul etmeden, enerjimizi bu yönde boşa harcamadan, vatanını seven insanlar olarak, yarınlarımızın güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çalışacağız, çalışmak zorundayız.
Hepimizin gönlünde "ah ben vekil olsam şundan ya da bundan çok daha iyi yapardım" gibi düşünceler olabilir. Ancak akılcı, bilinçli çalışmalar bizi hem kenetleyecek hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacaktır.
Belediye başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında gerek merkez gerekse ilçelerden ve köylerden çok büyük destek ve sempati gördüm.
İnsanların yüzlerinde heyecan, gözlerinde umut ışığının parladığını gördüm. Bu coşku ile çalışmalarımı sürdürdüm. Ancak sebebi ne olursa olsun, çarklar nasıl dönerse dönsün, kimseyi arkadan vurmamanın takdirini yine bu insanların gözlerinden okudum.
Yerel seçimlerde ben, aday olup seçimi kazanmış olabilseydik; alacağım tebrik ve takdirin aynısını Seçim sürecindeki davranışlarım nedeni ile Bilecik halkı bana gösterdi ve yaşattı. Bu anlamda çok mutluyum ve Bilecik'te yaşayan insanlarımıza da teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Bu içten duygular, destekler beni kıvandırdığı kadar şu dönemde çok daha derin düşünmeme de neden oldu. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adayı olup, çalışmalarımı, politikalarımı partime ve ülke geneline yayıp şevkle, istikrarla daha aydınlık günlere taşımak. Elbette gönlümden geçti. Benim gönlümden geçen bu duyguların aday adayı olan arkadaşlarımın gönlünden geçenlerle aynı olduğuna da inanıyorum.

“ADAY ADAYI OLMAM YÖNÜNDE HALKIMIZIN TEVECCÜHLERİ OLDU”
Aday adayı olmam yönünde halkımızın teveccühleri oldu. Kamuoyunda irdelendi ve çok konuşuldu. Aklıma kurt düşmedi değil. İnsanız ya! Çok düşündüm. Milletvekili adayı olmalı mıyım diye. Kendimi sentezlediğimde, iç sesimi dinlediğimde ve yaptığım görüşmelerde Bilecik halkının gözlerindeki umut, yüzlerindeki sevgi dolu ifadeler, içten yaklaşımları beni Bilecik'te hizmet vermenin daha doğru olacağı kanaatine ulaştırdı.
Bu bağlamda, milletvekili seçimleri için aday adayı olmayacağımı, Bilecik halkına hizmet verirken onlarla burada iç içe, olmaya odaklanmış olduğum yönünde duygularım ağır bastı.  Burada, Bilecik için projelerimi yerelde hayata geçirebilme fırsatı bulabilirsem kendimi daha çok daha mutlu hissedeceğim ve partime Bilecik'ten hizmet verirken daha yararlı olacağımı düşünüyorum.
Bazı haber sitelerinde aday adayı arkadaşlarımız için "misyonunu tamamladı, vizyonu yok" gibi duygusal içerikli haberlere rastlıyorum. Benim partimin aday adayları için yazılan bu tür yazılar beni çok üzüyor. Şunu ifade etmeliyim ki her bir aday arkadaşımız; partimizin misyonu doğrultusunda, partimizin ve ülkemizin vizyonunu taşıyacak niteliktedir. Kimsenin kuşkusu olmasın bundan.

“YERELDE HİZMET ETME İSTEĞİ AĞIR BASIYOR”
Diğer taraftan biliyorsunuz ilimizde partimizin milletvekili adayları sıralaması ön seçim ile belirlenecektir. Bu hususu siyasi kültürümüz açısından çok önemli buluyorum. Bu ana kadar milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan ve başvurularını yapan Muhsin Karakoç, A. Çağatay Karaahmet, Erdoğan Tüfenkçi ve Yaşar Tüzün'e ön seçimde başarılar diliyorum. İlimizde; Üyelerimizden ve halkımızdan aldığımız güç ve destek ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden en az 1 vekilin seçileceği inancını taşıyorum.  
Evet sonuca bağlarsak: gönlümde yerelde hizmet vermek ağır basıyor ve daha bir heyecanlandırıyor beni. Bu dönem milletvekili aday adayı olmayacağım.”
Editör: TE Bilişim