Cafer Elmas

Atatürk Bulvarı üzerindeki Belediye’ye ait dükkanların satışına ilişkin ihale sonrası yapılan itiraz üzerine, 2 ve 3 nolu dükkanların ihaleleri iptal edildi.

İhale Komisyonu Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, komisyon olarak itirazı değerlendirdiklerini, kamera kayıtlarında yaptıkları inceleme sonrası itirazı haklı bulduklarını, 2 ve 3 nolu dükkanların ihalesini iptal ettiklerini açıkladı.

Tetik, 2 ve 3 nolu dükkanların ihalesini alıcı çıkmayan üst kattaki kahvehane ile Encümen kararından alacakları karar ile ilerleyen günlerde tekrar ihaleye çıkaracaklarını belirtti.

Çınar marketlerin bulunduğu adadaki dükkanların ihalesi kıran kırana geçerken dükkanlar 210 ile 461 bin TL arasındaki rakamlarla alıcı bulmuştu. Dükkanların üst kısmında bulunan ve 1,5 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarılan kıraathaneye ise alıcı çıkmamıştı.

Ne var ki ihaleye itiraz yapıldı. İtiraz gerekçesi ise; ihale şartnamesinin 4. maddesine göre, ihale dosyasının ihale saati olan 10:00’dan önce verilmesi gerekirken, 2 ve 3 nolu dükkanlar için Edebali Turizm’in dosyalarının ihale anında elden alındığı ve bu firmanın 7 ve 8 nolu  dükkan ihalesine girmek istediği esnada ihale dosyalarının alınmaması oldu.

İhale esnasında bazı katılımcılarında dosyaları alınmazken, 2 ve 3 nolu dükkan alışlarına giren Edebali Turizm, şartnamenin 4.maddesinde yer alan “saat 10:00'dan önce ihale dosyasını Belediye ihale yetkililerine teslim edilmesi gerekir” maddesine aykırı olarak ihale esnasında verdikleri ve İhale Komisyonu tarafından kabul edilerek ihaleye alınmaları gerekçe gösterilerek itiraz edildi.

İhale sonrası Edebali Turizm yetkilileri itiraz dilekçesini İhale Komisyonu'na sundu. Bu gelişmeler sonrası İhale Komisyonu Başkanı Abdullah Tetik, itirazı değerlendireceklerini ve ihale komisyonu olarak karar vereceklerini açıklayarak yanlışın olması durumunda gereğinin yapılacağını belirtmişti.

Dün toplanan İhale Komisyonu kamera kayıtlarını inceleyerek yapılan kural hatasını saptadıkları için yapılanan ihale şartnamesine uygunsuzluk olduğu gerekçesi ile iptal edilmesi yönünde karar aldı.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan İhale Komisyonu Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, komisyon olarsak  itirazı değerlendirdiklerini ve kamera kayıtlarını  incelediklerini, itirazı  haklı bularak 2 ve3 nolu dükkanların ihalesini iptal ettiklerini  açıkladı.

Tetik, 2 ve 3 nolu dükkanların ihalesini alıcı çıkmayan üst kattaki kahvehaneile Encümen’den alacakları karar ile ilerleyen günlerde tekrar ihaleye çıkacaklarını belirtti. Şimdi yeniden ihaleye çıkacak 2. ve 3 nolu dükkanların yanı sıra üst kattaki kahvehaneye alıcıların ne kadar rağbet göstereceği merak konusu.

Editör: TE Bilişim