Bu yıl 654’üncüsü düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtımı için ilimize gelen tanıtım tırı Bileciklilerden beklenen ilgiyi görmedi.

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 654’üncüsü düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtım tırı Bilecik’teydi. Edirne Belediyesi tarafından 20-26 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne davet için yola çıkan Kırkpınar Tanıtım Tır’ı 21 farklı ili dolaşıyor. Her gün biri ili dolaşan ve Kırkpınar’ın simgeleriyle süslenen tır, 11. durak olarak Bilecik’e geldi. Tanıtım tırı Cumhuriyet Meydanı’nda Kırkpınar’ı tanıtarak Bileciklileri, Edirne’de yaşatılan 654 yıllık geleneğe davet etti.

Bugüne kadar Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Denizli, Isparta, Afyon, Kütahya, Eskişehir ve Burdur’u gezen Kırkpınar Tanıtım TIR’ının, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandığı belirtilirken Bilecik’ten beklenen ilginin gösterilmediği ifade edildi. İlginin eksikliğinin ise Bileciklilerin gün içerisinde yoğun olarak yaşadığı yerler yerine daha tenha olan Cumhuriyet Meydanı’na izin verilmesi olarak belirtildi.

Editör: TE Bilişim