Bilecik’te Seven Çarşısı olarak bilinen ve yeni adıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı’na yapılması planlanan projenin ihalesi yapıldı.

Kamuoyunda Seven Çarşısı olarak bilinen ve yeni adıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı’nda yapılması planlanan alışveriş merkezi, yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesine ilişkin ihale yapıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından yıkılan ve alıcısı çıkmayan Seven Pasajı’nı yapılan son ihaleye katılan tek firma olan Alve’nin aldığı öğrenildi.

 23.365 milyon muhammen bedel ile ihaleye çıkan otopark, meydan, bodrum, zemin ve beş kattan oluşan alışveriş merkezinin üst katının teras olarak kullanılacağı ve burada sinema kafeteryaların da bulunacağı proje,  2.968 metrekarelik alanda yapılacak. Otopark ve meydanın alıcı Alve Firması tarafından yapılarak Belediye’ye tahsil edileceği, alışveriş merkezinin de inşaat halinde ve bitiminde ekspertiz tarafından değeri biçilip satılabileceği ve bu karın yüzde 50’sini Belediye’nin, yüzde 50’sini ise alıcı firmanın alacağı öğrenildi.

Veli Çelik’in sahip olduğu Bozüyük’te faaliyet gösteren Alve  Firması’nın daha önceden Belediye’nin Ek Binası,Bilecik Kent Müzesi,Bozuyuk Kapalı Pazar inşaatı ve Söğüt Kapalı Pazar ınşaatının  yapımını üstlendiği öğrenilirken,ihaleyi kazanan bu projeye ilimizin önemli firmalarından Karadağ Yapı’nın sahibi Harun Dağ’ın da ortak olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim