Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2019 yılı Mali Destek Programı  tanıtım toplantısını Bilecik’te gerçekleştirdi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya; Vali Bilal Şentürk, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TSO Başkanı Şükrü Keskin, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, kurum amirleri ve davetliler katıldı.

MESLEKİ EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA TOPLAM 27 MİLYON TL HİBE

Programın açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, 2019 Yılı Mali Destek Programlarını 3 Nisan 2019 tarihi itibariyle açıklandığını, Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi ve Girişimcilik alanlarında toplam 27 Milyon TL hibe verilecek olan proje teklif çağrısı için son başvuru tarihinin 16 Haziran Pazar günü saat 23.59 olduğunu dile getirdi.

Toplam 17 Milyon TL bütçeli Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi programının amacının bölgedeki imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitim geliştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünün arttırılması olarak belirlendiğini belirten Gerim,  10 Milyon TL bütçeli Girişimcilik programının amacının ise bölgelerdeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, yenilikçi ve teknolojik girişimciliğin yaygınlaştırılması ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ile bölgedeki rekabet gücünün arttırılması olarak belirlendiğini kaydetti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇELİK, “MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN YÜZDE 92’Sİ KENDİ İŞİNİ YAPMIYOR”

Gerim’in ardından mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak çalışmaların devam ettiğini söyleyen Milli Eğitim Müdür Çelik,  mesleki eğitim alanında öğrenim gören kişilerin yüzde 92’sinin kendi alanı olan işler yapmadığını, ücret politikası açısından daha iyi olan hizmet sektörüne yöneldiklerini kaydetti.

VALİ ŞENTÜRK, “GELECEĞİMİZ ADINA  GÜÇLÜ BİR İRADE ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR”

Son olarak konuşan Vali Bilal Şentürk de programların şekilsel boyuttan çıkıp insanların yaşamına değer katacak boyutlara ulaşması gerektiğine dikkat çekti.

Vali Şentürk, konuşmasının devamında Müdür Çelik’in mesleki eğitim öğrencilerinin yüzde 92’sinin kendi işlerini yapmadığı ifadelerini hatırlatarak özellikle gelecek nesillerin sevdikleri işleri yapmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Mesleki eğitimin yalnızca zanaat alanında değil birçok farklı alanda genişletilmesi gerektiğini söyleyen Vali Şentürk, girişimcilik adına da öğrencilere çeşitli fırsatlar sunularak girişimcilik adına tecrübe kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

“ORTAK AKIL TOPLANTILARI BIRAKILDIĞI YERDE KALMAMALI”

Geçmişte yapılan Ortak Akıl Toplantıları’na da değinen Vali Şentürk, geçtiğimiz yıllarda yapılan Ortak Akıl Toplantılarının üzerine bir şeyler katmak için Bilecik’teki sorumlularını çağırdığını fakat birçoğunu bulamadığından yakınarak; bir Vali değiştiğinde yapılan güzel işlerin de yarım kalmaması gerektiğini, Valilerin bu işler için bir öncü rehber olduğunu söyledi.

Bilecik’te bir heyecan ve canlılık ihtiyacı olduğunu dile getiren Vali Şentürk, “ Her yönüyle güçlü olmamız gerekiyor. Geleceğimiz adına  güçlü bir irade ortaya koymamız gerekiyor.Bu,  gelecek nesillere karşı bizim bir borcumuzdur”dedi.

Program, yapılan sunumlarla  devam etti.

Editör: TE Bilişim