Cafer Elmas


         Geçtiğimiz günlerde Bilecik’i sarsan haber Bilecik şehir çöplüğünden gelmişti. Yeni doğmuş bir kız bebek şehir çöplüğünde ölü bulunmuştu. Emniyet tarafından yapılan tahkikat sonucu yaklaşık 1.500 şüpheli üzerinde soruşturma yapıldığı ayrıca hamile kalıp hastanede bebeğini aldırmak isteyen 28 kişinin de inceleme kapsamına alındığı öğrenildi.

Bilindiği gibi, Bilecik şehir çöplüğünde yeni doğmuş ölü kız bebek çöplükte ayrıştırma işi yapan görevlileri tarafından bulunurken, renkli basmaya sarılan ve siyah poşete konulan bebek çöpe atılmıştı.

Çöp kamyonu ile şehir çöplüğüne atılan ölü bebeğin kim tarafından atıldığını bulmak için Cumhuriyet Savcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kurdukları özel ekip ile geniş çaplı araştırma başlatırken, yaptıkları tahkikat sonucu birçok kişinin ifadesine başvurmuştu.

Çöp arabasının şehir çöplüğüne geldiği mahalle belirlenirken bu yönde ve bebeğin bulunduğu yerdeki bazı ipuçlarını da göz önüne alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturmayı derinleştirerek şüpheli gördükleri çöpe atılan ölü bebeğe ilişkin yaklaşık 1.500 kişinin ifadesine başvurdu. Şüpheliler kapsamında hamile kalarak hastanede bebeğini aldırmak isteyen 28 kişinin de bulunduğu ve soruşturma kapsamına alındığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim