BBP Bilecik teşkilatı, geçirdiği helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve ilk genel başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun 10. Yıl dönümü dolayısıyla resim sergisi düzenleyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

BBP Belediye Başkan Adayı Engin Muslu, İl Başkanı Murat Önal ve parti teşkilatının katıldığı anma töreninde ilk olarak basın açıklaması yapıldı.  Yazıcıoğlu’nun cinayetinin aydınlatılmamasına tepki gösteren teşkilat, “Değil 10 yıl 10 asır da geçse Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarını asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25 mart 2009 tarihinde hain bir suikast sonucu şehadet şerbeti içen başta ebedi liderimiz, önderimiz Genel Başkanımız Şehit Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere onunla birlikte şehadet şerbeti içen Şahin Erhan Üstündağ, Şehit Murat Çetinkaya, Şehit Yüksel Yancı, Şehit İsmail Güneş ve Şehit Pilot Kaya İstektepe’yi hasretle anıyor Allah’tan rahmet biz sevenlerine sabır diliyorum

Muhsin Yazıcıoğlu, milyonların sevgilisiydi. Türk ve İslam coğrafyasının umudu, meclisin sigortasıydı. Hainler, on sene önce Keş dağlarında sadece Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit etmediler. Onlar; ülkenin geleceğini, mazlumların umudunu, meclisin sigortasını şehit ettiler.

Onsuz geçen on yılda ülkemizde ve İslam beldelerinde yaşananları gördükçe Muhsin Başkanın şehit edilme sebeplerini daha iyi anlıyoruz

Onsuz geçen on yıl,  içimizdeki ateş ilk günkü gibi. Ancak kinimiz, öfkemiz her geçen gün artmakta. Bu kinin artmasının sebebi faillerin bulunmaması ve dönemin siyasilerinin söylemleri. Şeref ve namus sözü verenlerin sözünü tutmaması. Kazadan kaza çıkartmayın diyenlerin 15 Temmuz’daki  darbe girişiminden sonra suikast çıkarması halen hafızalarımızda. 15 Temmuz öncesi kaza dediniz davaları dosyaları, kapattınız. Peki 2 senedir suikast olduğunu kabul etmenize rağmen ne yaptınız, kimi ya da kimileri Muhsin Başkanın katili olarak cezalandırdınız? Kaşıkçı cinayetine ayırdığınız zamanın % 1’ini Muhsin Başkan cinayeti için ayırdınız mı? Muhsin Yazıcıoğlu benim kardeşim diyenler peki siz kardeşiniz için ne yaptınız? Ben söyleyeyim ne yaptığınızı.Olayda yanlış bilgi veren, süreci yönetmeyen ya da yönetemeyen Valileri, Emniyet Müdürlerinin kimisini Büyükelçi, kimisini Danıştay Üyesi yaptınız. Takipsizlik kararı veren Savcı şimdi oldu Başsavcı. Yaptıklarınız sadece bunlar da değil... Muhsin Başkanın adını sadece seçim zamanı miting meydanlarında zikredip kendinize rant sağladınız. Eğer sizin kardeşlik anlayışınız buysa dilerim Allah'tan size de sizin gibi kardeşler verir.

Tüm bu yaşananlar devlete olmasa da devletin adalet sistemine olan güvenimizi yitirmiştir. Ama inanıyoruz ki devletin adalet terazisi bozulsa da Allah'ın adaleti asla şaşmaz.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar başta ebedi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere onunla beraber şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, değil on sene on asır da geçse Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarını asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ilan ediyorum.”

Açıklamanın ardından Çay Bahçesi önüne kurulan Muhsin Yazıcıoğlu sergisi gezildi.

Editör: TE Bilişim