Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Murat Önal’dan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Yavuz Ağıralioğlu'nun bir TV programındaki sözlerine yönelik çok sert tepki geldi.

Başkan Önal Ağıralioğlu’na yönelik yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti’nin, her fırsatta İYİ Partili olmadığını ifade eden milletvekili ve parti sözcüsünün, Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmasına istinaden kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Bu müfteri, 2002 yılından sonra, Büyük Birlik Partisi ve lideri hakkındaki hadsiz ve çirkin ifadeleri ve tavırlarından dolayı, bizzat Muhsin Yazıcıoğlu tarafından partiden kovulmuştur.

Bu, o dönemde camiamızda bulunan herkes tarafından bilinen bir durumdur. Muhsin Başkan’ımızın şehadet süreci sonrasındaki duygusal ortamı fırsat bilerek, genel başkan adayımız Tuna Koç Bey’in hoşgörüsüyle tekrar partiye dönmüş ve onun listesinden MKYK üyesi seçilmiştir. O dönemde, “kongreden yeni çıkmış partimizi tekrar kongreye götürmek için” imza toplama gayretine girişmiş, fakat gerekçeleri ve daha önemlisi şahsiyeti, partimizin tabanından ve delegelerden destek bulamamıştır.

2011 Ağustos ayında yapılan Olağan Genel Kurul'da, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin karşısında genel başkan adayı olmuş ve Büyük Birlik Partisi'nin delegelerinden hak ettiği cevabı alarak, partiden bir kez daha, bu kez delegelerin iradesi ile kovulmuştur.

Bunun üzerine, Büyük Birlik Partisi’nin “Ne geçmişi ile ne geleceği ile ilgisi olmadığını” açıklayarak dernekçilik ve çiçekçilik faaliyetlerine başlamıştır.

Bu duruma rağmen, 2014 kongresinde resmi başvuru yaparak Büyük Birlik Partisi'ne, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin listesinden MKYK üyesi olmak istemiştir. Geçmişteki çirkin açıklamaları ve davranışları dolayısıyla bu talebi, partimizin yönetimi tarafından kabul görmemiştir.

Bunun yanında, siyasi partilerin arasında olması gereken asgari diyalog ve nezaket düzeyinin bu şahsın iftira ve yalanlarına feda edilemeyecek kadar değerli olduğunu ifade etmek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim