Milletvekili Yaşar Tüzün, geçtiğimiz gün Belediye Meclisi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ile AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya arasında yaşanan sert diyaloga yönelik sukunet çağrısında bulundu.

Tüzün, “Bazen hararet yükselebilir ki bu gayet normaldir. Önemli olan işin sonunda el ele kol kola çıkmaktır.” vurgusunu yaptığı açıklamasında şunlara ifade etti:

“Son dönemde Bilecik kamuoyunda konuşulan Bilecik Belediye Meclisi’nde yaşandığı iddia edilen konu ile ilgili açıklama yapma gereği duymaktayım.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP’nin kazandığı Bilecik ve Bozüyük Belediyelerimizde aynı zamanda Türkiye’de kazanılan Belediyelerimizde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakının Belediyelerimizi çalıştırmama konusunda üstün gayretlerini hepimiz takip ediyoruz.

Bizim savunduğumuz yöntem, muhalefetin her zaman konuşması, milletimizin sorunlarını en iyi şekilde anlatarak ortak çözüm bulunmasıdır. Her ne kadar iktidar sahipleri yıllardır muhalefeti konuşturmama, milletin sesine kulak vermemeye çalışsa da biz, hiçbir zaman bu yönetim şeklini benimsemedik, bundan sonra da benimsemeyeceğiz. Çok sesliliğin her zaman vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda olduğunu, doğrunun bu şekilde bulunacağını biliyoruz.

Bizim anlayışımıza göre ‘Bilecik’te yaşayan herkes Bileciklidir.’ Bilecik’imizde Türkiye’nin her yerinde örnek olarak hemşeri derneklerimizin birbiriyle uyumu, Bilecikli vatandaşlarımız ile birlikte ortak havayı soluması ve de en önemlisi konu Bilecik olunca tek yürek olduğumuzu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Derneklerimizde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, sohbet ortamlarında her zaman Bilecik için konuştuk. Yaşadığımız şehrin daha da güzelleşmesi, büyümesi, sosyo-ekonomik anlamda gelişmesi, en önemlisi de huzurlu bir kent olması için çok önemli fikirler ortaya sunduk.

TBMM’de, İl Genel Meclisi’nde, Belediye Meclislerinde kendi sorumluluk alanlarının konuşulduğu toplantılarda bazen hararet yükselebilir ki bu gayet normaldir. Önemli olan işin sonunda el ele kol kola çıkmaktır. Konu her ne olursa olsun bizler Bilecik’te yaşayan herkesin sorununa çözüm bulmak, derdine ortak olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Yıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu topraklarda bundan sonra da aynı şekilde yaşamaya devam edeceğiz. ‘Bilecik benim ailem’ olduğu için gurur duyuyorum.”

Editör: TE Bilişim