Her bayram öncesi ülkemizin kaderi haline gelen kazalar can almaya devam ediyor. Bozüyük-Bursa karayolu Muratdere Köyü içinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Muratdere Köyü içinde iftar sonrası evlerine gitmek için hiç aydınlatması olmayan alt geçti kullanmayıp çevre yolundan yaya olarak karşıdan karşıya geçmekte olan Fadime Kırtaş (65), Meryem Kurt (72)’ta Bozüyük- Bursa istikametine gitmekte olan E.K. idaresindeki otomobilin kendilerine çarpması sonucunda feci şekilde can verdiler.

 Çok sayıda jandarma ve trafik ekibi olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, kaza nedeniyle Bozüyük- Bursa karayolu çift yönlü olarak yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı. Olay yerinde Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından cenazeler cenaze aracına konularak Bozüyük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazelerin yoldan kaldırılmasının ardından Bozüyük-Bursa karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Kaza sonrasında yaptığı açıklamada artık bu can kayıplarının son bulmasını isteyerek yetkililere sitemde bulunan Köy Muhtarı İsmail Kurt, “köyümüzde yapılan alt geçidin ışıklandırmasın olmadığından ve etrafının güvenli olmadığından geceleri halkımız bu alt geçidi kullanamıyor. Aynı yerde bu ilk değil daha öncede oldu. Tüm makamlara bu alt geçidin kullanılır hale getirilmesini, ışıklandırılmasını ve dere ile arasına güvenlik bariyerleri yapılmasını istememize rağmen bir türlü alt geçide yeterli ilgi gösterilmedi. Muhtar bugüne kadar burada çok sayıda köylümüz trafik kazasında hayatını kaybetti. Tedbir alınması konusunda ilgili yerlere defalarca dilekçe yazmama rağmen ilgilenen olmadı. Artık sesimizi duymalarını ve gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim