Hafta sonu Bilecik siyasetinde önemli bir istifa haberi geldi. Yaklaşık bir yıldır AK Parti İl Başkanlığını yürüten Av. Kadir Bayrak’ın istifasını Ankara'ya sunduğu ve kabul gördüğü öğrenildi.

Konuya ilişkin görüştüğümüz Bayrak istifasını doğrularken, parti içerisinde bazı kırgınlıklar yaşadığını ve ailesine, işine daha fazla zaman ayırmak istediği için istifa kararı aldığını söyledi.

Siyasi kulislerde ise İl Başkanı Av. Kadir Bayrak ile yönetiminin restleştiği, il yönetimindeki ağır topların rahatsızlık duydukları İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'ın değişmesi yönünde baskı kurdukları ve istifa edecekleri tehdidinde bulundukları, diğer bir iddia ise Serkan Yıldırım'ın İl Genel Meclisi'nden almış olduğu maaşı İl Başkanı'na farklı rakamlar olarak yansıtması, Meclis üyelerinin ve Meclis Başkanı'nın bir toplantıda bitirilmesi gereken konuları ve komisyonları günlere yayarak ücretlerin fazla alınmasının İl Başkanı Kadir Bayrak'ı rahatsız ettiği yönünde.Bu duruma Milletvekili Halil Eldemir'in de bir çözüm bulamadığından bu duruma dayanamayarak kızan Bayrak'ın çareyi istifa da bulduğu iddia edililiyor.    

Protokol masasına oturmadı

Kadir Bayrak’ın, geçtiğimiz hafta ilimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez için verilen yemekte Milletvekili Halil Eldemir'in de bulunduğu protokol masasında oturmaması yan taraftaki masada Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık'la birlikte basınında bulunduğu masada oturması dikkatlerden kaçmamıştı.

Hatta bu durumu fotoğraflayan Gazetemiz Editörü Cafer Elmas’ın, İl Başkanı Bayrak'a “ayrı kalmışsınız, koskoca iktidar partisinin İl Başkanına Müsteşarın oturduğu protokol masasında yer mi kalmadı” esprisini yapması gülüşmelere de neden olurken, Kadir Bayrak da, “bizi değerli basıncı arkadaşlarla beraber yemek daha memnun ediyor, biz basını seviyoruz” cevabını vermişti.

İl yönetimi ile restleşti

Sakin ve dürüst kişiliği ile tanınan Av. Kadir Bayrak'ın istifa gerekçesi ise henüz tam olarak bilinmiyor. Bayrak, her ne kadar işime ve aileme zaman ayıracağım gerekçesi sunsa da bir takım kırgınlıklarının olduğunu da itiraf ediyor.

Parti içinde neler yaşandığı bilinmez ama siyasi kulislerde bazı yapılan yanlışlıklara İl Başkanı Kadir Bayrak'ın imza atmak istememesi yönünde tavır aldığı, özellikle de  son yaşanan olayın bardağı taşıran damla olduğu gelen iddialar arasında.

İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım’ın değişmesi yönünde İl Yönetiminin ağır toplarının İl Başkanı Kadir Bayrak'a görüş bildirdiği, bu durumun iletildiği Milletvekili Halil Eldemir'in de kalması yönünde tavır takınması üzerine il yönetiminin önde gelen isimlerinin hep birlikte Bayrak'ı istifa etmekle tehdit ettikleri ve diğer yandan Serkan Yıldırım'ın İl Genel Meclisi'nden almış olduğu maaşı İl Başkanı'na farklı rakamlar olarak yansıtması, Meclis üyelerinin ve Meclis Başkanı'nın bir toplantıda bitirilmesi gereken konuları ve komisyonları günlere yayarak ücretlerin fazla alınmasının İl Başkanı Kadir Bayrak'ı rahatsız ettiği konuşulan iddialar arasında yeralırken, bu duruma Milletvekili Halil Eldemir'in de bir çözüm bulamadığından bu duruma dayanamayarak kızan Bayrak'ın çareyi istifa da bulduğu iddia ediliyor. Bu yaşanan gerginliğe Milletvekili Halil Eldemir'in çözüm bulamaması sonucunda daralan İl Başkanı Av. Kadir Bayrak'ın çareyi genel merkeze istifasını vermekte bulduğu öğrenildi.

Genel Merkeze 6 isim sunuldu iddiası

İstifa eden İl Başkanı Kadir Bayrak'ın yerine il yönetiminde yeralan bir grup tarafından 3 ismin AK Parti Genel Merkezi’ne  sunulduğu iddia edildi.

Bu isimlerin ilimizin başarılı Avukatlarından Recep Akay, eski Ertuğrulgazi Lisesi Müdürü AK Parti Belediye Başkan aday adayı Salih Kaya ve ilimiz esnaflarından  Cengiz Çevik'in olduğu iddia edilirken, diğer tarafta ise ilimiz esnaflarından Murat Eğilmez ve eski Çaltı Belediye Başkanı Söğüt Belediye Başkan aday adayı Osman Yılmaz ile parti içinden de herkes tarafından sevilen sayılan başarılı mevcut Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık'ın da adının genel merkeze iletildiği gelen iddialar arasında.

Yapılacak Genel Kurula kadar genel merkezden atanacak bu 6 isimden birinin AK Parti İl Başkanı olarak atanması beklenirken,  tarafların bu iddialara ilişkin ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim