Cafer Elmas 

AK Parti Milletvekili aday adayı Hüsnü Bayrakçı, dün gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kendisinin halkın içinden biri olduğunu söyleyen Bayrakçı, Bilecik’in sorunlarını yakından bildiğini ve vekil olması durumunda öncelikle Devlet Hastanesi ile Yenişehir yolu gibi kronikleşmiş sorunların çözülmesi için çalışacağını belirtti. Siyasetin artık genç kadrolar tarafından yapılması gerektiğine inandığını belirten Bayrakçı, en önemli iddiası olarak çok kolay ulaşılabilecek bir Milletvekili olacağını ve telefonunun 7/24 açık bulunacağını söyledi.

Hüsnü Bayrakçı, siyaset için gereken gücü kendinde gördüğünü belirtti ve “Nasip olursa çalışacağız, nasip olmazsa da aday olan arkadaşın her zaman arkasında duracağız” dedi.

“En önemli iddiam, çok kolay ulaşılabilecek bir Milletvekili olmak”

Seçilmesi durumunda nasıl bir vekil profili çizeceği ile ilgili açıklama yapan Bayrakçı; “Ben halkın içinde olan bir insanım, yabancı değilim yani. Bilecik'te yaşıyorum. Evim Bilecik'te, işim Bilecik'te, ailem Bilecik'te. Kendi işimle ilgili olarak da, şu an çalıştığım sektörde arkadaşların bana ulaşmasında hiçbir sıkıntı olmaz. Telefonum 7/24 açıktır. Geçenlerde Bozüyük'te bir toplantıda “telefonum 7/24 açıktır” deyince, genç bir arkadaş “Hüsnü Bey, ararım bak, denerim” dedi. “Sıkıntı yok” dedim. Nitekim geçen sabah kalktım baktım, 1:45'te biri aramış. Telefon ettim “hayırdır” dedim, “Telefon açık mı değil mi diye kontrol ettim” dedi. Halkımız böyle bir vekil istiyor, ulaşabilmek istiyor. O an ulaşamasa bile mutlaka bir geri dönüş bekliyor. Bilecik halkının çok anormal istekleri olmaz. Biz bir şey isterken utanan bir toplumuz. İnsan kendisinin önemli olduğunu hissetmek ister, dokunulmak ister, önemli günlerinde, acılı günlerinde yanında görmek ister, en azından bir telefon mesafesinde olmak istemesi çok normal diye düşünüyorum. Benim en önemli iddiam, çok kolay ulaşılabilecek bir Milletvekili olacağım. Telefonum 7/24 açık olacaktır. Bu konuda çok iddialıyım” ifadelerini kullandı.


“Siyasetin gençler tarafından yapılması gerektiğine inanıyorum”

Hüsnü Bayrakçı, diğer adaylardan farkını ise şu sözleriyle ifade etti: “Hüsnü Bayrakçı aktif siyasetin içinde olmasa da sürekli siyasetin içinde olan bir insan. Ailedeki siyasetçilerden olsun, siyasete olan ilgi alakasından olsun sürekli siyasetin içinde olan bir insan. Memleketin içinde yaşayan bir insan. Şöyle söyleyeyim, yıllardır bir ilin içinde yaşıyorsunuz, ilçeleri tanıyorsunuz, bununla ilgili olarak mutlaka kafanızda yapılabilecek neler olduğunu görüyorsunuz. Mahallelerin isimlerinden tutun da, sokağa çıktığınız zaman insanlara ismiyle hitap edebilme lüksünüz var. Bu çok önemli. Hüsnü Bayrakçı buraya girerken mutlaka parti içinden olsun, parti dışından olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, halkı nezdindeki insanlarla görüştü, onların olumlu teveccühlerini alınca bu işe girebilmek için kendinde de bilgi birikimi gördüğü için bu yola, şimdi şöyle bir şey de var tabi ki, artık yeni kadrolarda siyasetin nispeten daha gençler tarafından yapılması gerektiğine inanıyorum. Siyaset için gücü kuvveti kendimde gördüğümde de bu işe talip olduk. Nasip olursa çalışacağız nasip olmazsa da aday olan arkadaşın her zaman arkasında duracağız.”

“En önemli sorun Devlet Hastanesi”

Vekil olması durumunda öncelikle ilimizin uzun yıllardır çözülemeyen sorunlarını sonuçlandırmak için çalışacağını belirten Hüsnü Bayrakçı, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bence Bilecik'teki en önemli sorun Devlet Hastanesi'nin durumu. Devlet Hastanesi'nin yeri konusunda ciddi anlamda sıkıntılarımız vardı, ama orada belli bir aşama kaydedildi. İnşallah şu anki mevcut İl Özel İdaresi'nin olduğu yere hastanemiz olursa hem yer anlamında hem de insanların kolay ulaşabilmesi anlamında avantajlı bir yer. Bunun dışında, Bilecik'imizin ikinci büyük sorunu da bence Yenişehir yolu. Yenişehir yoluyla ilgili olarak mahkeme süreçleri benim takip edebildiğim kadarıyla devam ediyor. Akabinde bu işin takipçisi olacağız. Yenişehir yolumuzu da hallettikten sonra Bilecik'imizin çok ciddi anlamda sorunu kalmıyor. Nispeten daha küçük sorunlarımıza gelirsek, bence Bilecik girişi ilimize yakışmıyor. Yani bir ilin girişine yakışmıyor. Yenişehir yolundan sonra, inşallah Ulaştırma Bakanlığı'ndaki ilişkilerimizi kullanarak o yol güzergahını düzelteceğiz. Şehrimizin girişine yakışır bir yol yaparsak bence marka şehir olma iddiasında olan Bilecik için önemli bir gelişme olur diye düşünüyorum.”


“İtici gücümüz Üniversite”

Bilecik’in gelişmesi için üniversitenin çok önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Hüsnü Bayrakçı; “İtici gücümüz üniversite. Üniversiteyi kimse yabana atmasın. Üniversitenin Bilecik'e gelmesiyle birlikte şu anda 12 bin civarında öğrencimiz olduğu söyleniyor. Bu sayıyı 20 binlere ulaştırırsak Eskişehir'in yakaladığı potansiyeli, sosyo-ekonomik gelişmişliği, dinamizmi Bilecik'imize kazandıracağımıza inanıyorum. Bilecik, üniversitenin gelmesiyle beraber ciddi anlamda bir ivme kazandı. Bu ivme hem esnafımıza, hem halkımıza, hem toplumumuza, konut olsun, ticari anlamda olsun ciddi kazanç sağlamakta. Belediyemizin katkılarıyla yeni imara açılacak bölgelerle birlikte şehrimizin gelişimi ile ilgili olarak net gelişmeler olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bilecik'in merkezinde mutlaka bir meydan olması lazım”

İlimizin bir diğer eksiğinin de kent meydanı olmaması olduğunu söyleyen Bayrakçı, konuyla ilgili olarak; “Bunun dışında önemli olan bir diğer konu da, Avrupa'ya gittiğimiz zaman görüyoruz meydansız şehir yok. Bilecik'in merkezinde mutlaka bir meydanı olması lazım. Valilik konağı taşındı. Adliye sarayının şehir dışına çıkartılması gündemde. Otogarın da şehir dışına çıkarılmasıyla birlikte şehrin ciddi anlamda nefes alacağını düşünüyorum. Şehirde biliyorsunuz ciddi anlamda otopark sıkıntısı da var. Bu Bilecik'imize yakışmıyor. 55-60 bin nüfuslu bir ilin sorunlarını bu seviyedeyken çözemezsek şehrin gelişmesi, 100 binlere ulaşması halinde daha ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum. Belediyemizle birlikte koordineli çalışmalar yaparsak, kamu binalarını toplu olarak kamu yerleşkesi altında toplarsak, şehrin ciddi anlamda nefes alacağını düşünüyorum. Devam eden inşaatlarla birlikte şehrin ciddi anlamda yeşil alan ihtiyacı doğmuştur. Bu sorunu da nüfusumuz bu seviyedeyken halletmek gerekir diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.


“Bilecikspor’u adım adım profesyonel lige hazırlayacağız”

Bilecikspor’a sevgisiyle bilinen Bayrakçı, bu konuda ise takımın önce bölgesel lige daha sonra da profesyonel lige çıkması için çalışacağını, uzun soluklu başarının elde edilmesi için altyapıya önem verilen bir sistemin kurulması gerektiğini söyledi:

Bayrakçı, “Ben yıllarca amatör ligde top oynamış bir adamım. Bilecik'te de oynadım, Eskişehir'de de oynadım, öğrencilik hayatım Eskişehir'de geçtiği için amatör sporların ne kadar zorluklar içerisinde olduğunu biliyorum. O süreç içerisinde şöyle bir durum vardı, Bileciksporumuz birinci maçına çıkamamıştı, ikinci maçına da çıkamasa ikinci amatör kümeye düşecekti. Alelacele buradaki sevdiğimiz ağabeylerimizle kendi aramızda hemen bir para toplayıp o gün bankaya lisans ücretlerini yatırdık. En azından bir maça çıkmasını sağlayıp küme düşmesini engellemiş olduk. Akabinde kulüp çok dağınık bir durumdaydı. Bize de naçizane malzeme yardımı yapmak nasip oldu” dedi.

“Bu memleketin çocuklarından bir takım kurmalıyız”

Bayrakçı, “Bilecikspor’la ilgili olarak projelerimiz şu; parayla dışarıdan futbolcu getirerek Bilecikspor'un döndürülebilmesi mümkün değil. Geçmiş yıllarda denendi, çok büyük paralar harcandı. Bilecik'imizin ileri gelenlerinin kendi aralarında ciddi inisiyatif alarak ciddi paralar harcandı, ama görüldü ki bu iş parayla gitmiyor. En son Bozüyükspor örneği var. Benim öğrenebildiğim kadarıyla 8 milyon lira civarında borcu var kulübün. Böyle bir rakamı bizim Bilecik'imizin ekonomisi kaldırması mümkün değil. Peki ne yapabiliriz? Bilecikspor’umuza sahip çıkmayacak mıyız? Elbette çıkacağız. Öncelikli olarak Bilecikspor’umuzla bu sene gelebildiği yere kadar geleceğiz. Seneye kesinlikle Bilecikspor'un hedefi şampiyonluk olup, bölgesel lige bir adım atmaktır. Bölgesel lige adım attıktan sonra benim kafamda şöyle bir proje var; Bilecik 1. Amatör liginde oynayan tüm takımlardan oyuncu seçerek, bu memleketin çocuklarından bir takım kurmak ve siyasiler olsun kentin dinamikleri olsun her türlü desteği sağlayarak, bu takımı belli bir yerlere getirmek. Takımı peyderpey profesyonel lige hazır hale getirmemiz lazım.


“Altyapı olmazsa, bu iş sürdürülemez”

Şu anda Süper Lig'deki en büyük takımlar, 3 büyükler dediğimiz takımlar bile borç batağı altında. Altyapı olmazsa, alttan futbolcu yetiştiremezsek bu işin sürdürülebilirliği mümkün değil. Çünkü bu bir sene değil iki sene değil sürekli hale gelecek. Kendi dinamikleri içinde bir çark oluşturabilirsek ve çok büyük paralar harcamadan doğru transferleri doğru tespitlerle ve ilişkilerimizi kullanarak yaparsak, ben ciddi anlamda başarı sağlayacağımıza inanıyorum. Dediğim gibi ben yıllarca amatör liglerde futbol oynadığım için sporun ne olduğunu biliyorum. Sadece futbol anlamında da söylemiyorum. Ama bizim Bilecik’imizin dinamiklerinden biri Bilecikspor’dur. Keza bu sadece Bilecikspor için değil, mesela Bilecikspor'un iyi olması, Bozüyükspor'un da iyi olmasını getirir. Birbirini tetikler. Bunlar birbirini ivmelendirirse iyi bir rekabet, tatlı bir rekabet halinde sporda bir ilgi alakanın olacağını düşünüyorum.”

“Öğrenciyi çok önemsiyorum”

En önemli projesinin üniversiteye yeni bölümler katılarak öğrenci sayısının arttırılması olduğunu söyleyen Bayrakçı; “Hayalimdeki proje üniversitemize bir-iki bölüm daha kazandırıp öğrenci sayımızın artırılması. Öğrenciyi çok önemsiyorum. Şundan dolayı önemli çünkü sosyo-ekonomik gelişmeye korkunç bir katkısı olur. Çok şanslıyız Bilecik Üniversitesi olarak. Azmi Hoca gibi bir hocamız var. Onun da bizi yönlendirmesiyle, Ankara'daki ilişkilerimizi de kullanarak üniversiteyi ciddi anlamda büyütmeyi düşünüyorum. Ve bunu düşünürken sadece Bilecik merkezini düşünmüyorum. Geçende Bozüyük'te yaptığım toplantıda da söyledim, şu anda bir fakülte projemiz var Bozüyük'te. Bunun üzerine gidilerek birden fazla fakülte olması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz Bozüyük'ün nüfusu 60 binin üzerinde. Bir fakülteyi taşıyabilecek kapasitede. Onunla ilgili olarak da Bozüyük'ümüze fakülte anlamında, öğrenci sayısı anlamında artı sağlayıp diğer ilçelerimizde de yüksek okulların ihtiyaçlarını giderip nitelikli ve daha kaliteli öğrenci yetiştirilmesi için ön ayak olacağını düşünüyorum. Bu tabi Ankara tarafından olabilecek bir şey” ifadelerini kullandı.

“Tarihimizi anlatamıyoruz”

İlimizin tarihi değerlerinin turizme kazandırılması anlamında eksiklerimiz olduğunu söyleyen Bayrakçı; “Bilecik tarihi çok önemli bir yer ama yeterince bunu anlatamıyoruz. Söğüt'ümüzü Bilecik'imizi yeterli derecede tanıtıp reklamımızı yapamadığımızı düşünüyorum.  En azından öğrencilerin belli bir ikinci 4+4 ün ikinci seviyesinde tarih dersinde mutlaka Bilecik'in Söğüt'ün program içerisine alınıp okul gezileri olsun yönlendirmeli olarak buralara gelip ister bir gece konaklama, ister hiç kalmadan Bilecik'imizi, Şeyh Edebali'mizi, Dursun Fakıh'ı, Söğüt'teki Ertuğrulgazi'yi görmesini önemsiyorum. Çünkü şunun için önemli biz Bilecik'imizi hala bazı yerlerde anlatamıyoruz. Plakamızın 11 olduğunu bilmiyorlar. Bilecik dediğimiz zaman "Bursa/Bilecik mi" diye hala maalesef söyleniyor. Böyle önemli bir şehrin reklamını daha iyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Şehrin temel sorunları halloldu, artık kültürel ve tanıtım tarafına geldik diye düşünüyorum” dedi.

“Önemli olan 2-0”

Seçimde AK Parti'nin kesinlikle birinci parti olarak çıkacağına inandığını söyleyen Bayrakçı, yeni anayasa için önemli olanın Bilecik’ten 2 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi. Bayrakçı, şu ifadeleri kullandı:

“Önemli olan 2-0. AK Parti gibi %51'leri görmüş bir partide çıta belli bir yere geldi. Artık bunun üzerine o seviyede korumak kolay değil. Orada da yine bize nasip olursa bizim kadrolarımızda bize olsa da olmasa da biz partimiz için çalışacağımızı adaylık sürecinde açıkladık. Seçim zamanında kesinlikle tüm toplum dinamiklerini harekete geçirdik özellikle teşkilatları. Teşkilatlar önemli, teşkilatları daha fazla işin içine sokarak 2-0 için zorlayacağımızı düşünüyorum. Bu seçimler şunun için önemli, anayasa çok kritik bir seviyeye geldi. Ülke hala maalesef 1980 darbesinin anayasasıyla yönetiliyor. Bu da gelişen Türkiye'de, 2023 hedefinde olan Türkiye'de bu anayasayla gideceğini düşünmüyorum. Anayasa için biz mutlaka 2-0 'ı zorlayacağız. Ben 2-0'a inanıyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur diyorum. Tüm Bilecik halkına selamlarımı, muhabbetlerimi iletiyorum. İnşallah Bilecik'imizin, Bozüyük'ümüzün, Pazaryeri'mizin, Gölpazarı'mızın, Söğüt'ümüzün, Yenipazar'ımızın tüm ilçelerimizin hizmetlerini getirmek için elimizden geleni yapacağız.”

Editör: TE Bilişim