Korkmaz Kesik

Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Cuma günü HDP il binasında yaşanan bayrak olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilecikli bir grup genç 1 Mayıs Cuma günü sosyal medya üzerinde örgütlenerek Halkların Demokratik Partisi (HDP)   Bilecik İl Binasına yürüyüş gerçekleştirmiş ve parti binasına asılan HDP bayraklarını sökerek Türk bayrağı asmışlardı.

Yaşanan olaylar sonrasında açıklamalarda bulunan MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, yaşanan olayları provokasyon olarak nitelerken MHP’lilerin olay ile alakası olmadığını ifade etti. Gürses, HDP’lilere, “bayrağa saygı gösteriyorlarsa öncelikle Türk bayrağını assınlar sonra parti bayraklarını assınlar” dedi. Yaşanan olayların sorumlusu olarak Ak Parti hükümetini gösteren Gürses, “Olayı bu hale getiren AKP hükümetidir. AKP iktidarının 13 yıllık neticesi budur” ifadelerini kullandı. Gürse, olaylarla ilgili şu yorumlarda bulundu:

“AKP iktidarının 13 yıllık neticesi budur”

“Bizim arkadaşlarımızın bu olayla ilgili bir dâhili yok. Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının bu provokasyona gelmeyeceğine inanıyoruz HDP’li milletvekili adayının sabah bir açıklaması vardı bu bayrak bizim bayrağımız diye halkımız hangi bayrak olduğunu merak etmiş. Türk bayrağını astıktan sonra problem bitmiş. Eğer bayrağa saygı gösteriyorlarsa öncelikle Türk bayrağını assınlar. Devamında HDP’nin parti bayraklarını kanunlar çerçevesinde de asmak istiyorlarsa assınlar. Buna izin veren AKP hükümetidir. Olayı bu hale getiren AKP hükümetidir. AKP iktidarının 13 yıllık neticesi budur. Bunu da bütün halkımız görsün.

“Bilecik halkı için bir fırsat”

Bu Bilecik halkı için bir fırsat aslında. İçimizde, bizimle birlikteymiş gibi dolaşan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit vatandaşı olarak Bilecik’te ticaret yapan, iş yapan, kocaman kocaman inşaat yapan adamların özünde ne olduğunu görmek için çok büyük bir fırsattır. Bu fırsatı Bilecik halkı değerlendirsin. Bundan sonra kiminle nasıl alışveriş yapıyor, kiminle ilişki kuruyor daha bir dikkatli olur. Bunların görülmesi açısından bunların yaşanması gerekiyor. Bu başka türlü bilinmiyor. Bu karışıklıkta bunu da görmüş oluyoruz.

“AKP’nin bu provokasyonuna ortak olmayacağız”

Bilecik Ülkü Ocakları Başkanı ile olay sonrasında görüştüm. Yürüyüşe katılmışlar fakat bir arbede yaşamadıklarını öğrendim. Bu konuda da çok mutlu oldum. Biz bu provokasyona gelmeyeceğiz. AKP’nin bu provokasyonuna biz ortak olmayacağız. Bu grup zaten bizim seçmenimiz değil. Bundan bizim rahatsız olacak bir şeyimiz de yok. Bunlar oylarını zaten AKP’ye veriyorlardı. Bu seçimlerinde kendi partilerine oy verecekler. Bundan da rahatsız olan AKP’dir. Bu olaylarda suçlu başından sonuna kadar iktidardır. Onları muhatap alıp Oslo’da görüşenler, şuan özel gemilerle her gün gidip gelenler, onlarla aynı masaya oturanlar 13 yıllık AKP iktidarıdır.”

 

Editör: TE Bilişim