Bilecik Arena programına katılan Belediyeler Birliği ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, bu yıl ligdeki liderliğini kaptırmayan Bayırköyspor’un başarı sırrını anlatırken, futbola ilişkin olarak “Bayırköy’de çok ciddi ekip çalışması var” dedi.

Şampiyonluğu neredeyse garantileyen Bayırköyspor’un başarısını anlatan Başkan Yaman, “özellikle Belediye Başkanları veya bu işlerle uğraşan arkadaşlar iki defa dinlerler. Üstüne basa basa söylüyorum, ekip çalışması çok önemli şimdi yüz binler harcarsınız, milyonlar harcarsınız ama motive edemezseniz, ortamı sağlayamazsanız başarılı olmazsınız.

Bayırköy’de çok ciddi ekip çalışması var. Herkes bir şeylere sahip çıkar, Belediye’den başka sponsor yok. Bayırköyspor’un arkasında başka kimseyi aramayın. Bayırköyspor’un sponsoru Bayırköy Belediyesi. Başka bir yerden bir kuruş aldığımız yok ama nasıl yapıyoruz antrenmanlarımızı düzgün yapıyoruz. Gel sende bizde oyna bir gol at, bizde seni sevelim yok. ‘Biz seni seviyoruz kardeşim’ diyoruz, gelip oynuyorlar, birde tesis çok önemli mesela bu ışıklı stad. Vitraspor’da burada antrenman yapıyor. Geceleri antrenman saatleri veya kar, buz olduğu zaman bizden rica ediyorlar. Bizim statlarımız herkese açık. ‘Çanakkale’yi görmeyen genç kalmayacak’ dedik. Bayırköy’den Çanakkale’yi görmeyen neredeyse hiç kimse kalmadı. Tarihini, atasını, orada neler olduğunu düzgün rehberler eşliğinde vatandaşlarımızı gezdirdik geçen yıl. Bayırköy’de gençlerimiz çok farklı, hiçbir konuda bizi yormuyorlar. Bir şey olduğu zaman birlik beraberlik içinde yürütüyoruz her şeyi, maçlarda ona keza. ‘Küfür olursa bu takımı ligden çekeriz’ diye ağzımızdan bir şey çıkmıştı. Altı puan farkla dört maç var, şampiyonuz artık. Son maçlarımız zaten taraftarsız olmuştu. Bununla ilgili yine Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz, azami gayret gösterdi bu süreçte. En ufak bir hatanın olmaması için uğraştı. İl Hıfzıssıhha Kurul kararı neyse biz o kararlara uyarak maçlarımıza çıkarız” ifadelerine yer verdi.

“Bayırköy’ü daha üst çıtaya getirmek için mücadele ediyoruz”

Bayırköy’deki diğer sportiv aktivitelere ve bayanların yaptıklarını dikiş nakış işlerine de değinen Belediye Başkanı Mustafa Yaman, “U-19 spor takımımız ligde. Bunlarda sağ olsunlar beldemizin çocukları yine Halk Eğitim Merkezi’miz ile birlikte yürüttüğümüz kurslarımız var. Bayanlarımıza özel dikiş nakış kurslarımız var. Özellikle belde de yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamları için halk eğitim merkezimiz ile birlikte yürüttüğümüz bir kursumuz var. Kurs sayısını söylesem çok garip gelir. Böyle bir belde yüz yirmiye çıktı. 120 tane bayan belirli saatler aralığında bu işin diplomasını alan kardeşimiz tarafından kursa tabii tutuluyor, çok güzelde rağbet görüyor. O bayanların orada ki mutluluğu bizi de daha mutlu ediyor, sporu seviyoruz. Bayırköy’ü daha üst çıtaya getirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

“Parayla herkes yapar bu işi, asıl önemli olan motivasyondur”

Başarı için illa paranın olmasına gerek yok diyen Başkan Yaman, asıl önemli olanın motivasyon olduğunu söylerken, “siyasette böyle para vermek istemediği zaman bizim üstümüzde ki büyüklerimiz der ki parayla herkes yapar bu işi. Kardeşim parasız yapabilirsen bizden para istemesinler diye derler. Bizde o felsefeyle götürüyoruz. Gençlerimizin motivasyonu, bayan taraftarlarımız da gelmeye başladı. Bayırköy gençliğine sahip çıkıyor. Bizde onlara abilik yapıyoruz, biraz daha renklenecek. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha ciddi rakipler bekliyoruz. Altı puan farkı boş puan değil. Başkan arkadaşlara selamımız olsun, rekabete açığız diğer başkanlarımızla maç seyretmesi zor. İki Başkan yan yana seyrediyoruz. Biz bu sene onun mutluluğunu tattık maçtan ayrılırken ki sendrom hiç hoş olmuyor, bu dönem çok mutlu ayrıldık. Bir daha ki dönemlerde onlarda gayret ederlerse sahadan mutlu ayrılırlar” dedi.

Editör: TE Bilişim