Bayırköy’de ormanlık alanda meydana gelen | | | orman yangını büyümeden kontrol altına alınırken, bölgede bulunan birçok ağaç yanarak kül oldu.

Bilecik’in merkeze bağlı Bayırköy Beldesi’nde cam madeninin bulunduğu bölgede öğleden sonra henüz nedeni bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine bölgeye Bayırköy Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri intikal ederken,Vezirhan ve Osmaneli İtfaiyesinden de yardım takviyesi yapıldı.

Arazinin dağlık, dik ve sık ormana sahip olması sebebiyle itfaiye ekipleri zor koşullarda yangına arasözlerle müdahalede bulunurken,Bursa’dan gelen helikopter ekibi tarafından da yangına havadan müdahale edildi.Rüzgarın etkisiz olması yangının büyümesini engellerken,yangın ekiplerinin zor koşullarda yaptıkları yangın söndürme faaliyeti sonuç verdi ve yangın daha fazla büyümeden engellendi.

Yangının kontrol altına alınması sonrası havadan müdahale kesilirken, Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alanda soğutma çalışmasını uzun bir süre daha devam ettirdiler.

Editör: TE Bilişim