Gökay Şimşek

1996-1997 yıllarında Belediye Başkanı Osman Kıvrak zamanında yapıldığı bilinen Bayırköy Belediye binası önündeki parkta aradan geçen zaman içerisinde baştan aşağı yenilenme çalışması başlatıldı.

İçerisinde zeytin ağaçları, palmiyeler, çam ağaçları ve mantar figürlü havuzun bulunduğu Bayırköy Belediye binası önündeki park, belde halkı tarafından sosyal faaliyet alanı olarak kullanılırken, il dışından gelerek beldeye uğrayan insanların kendisine hayran bırakıyordu.

Aradan geçen süre zarfında yeni yüzüyle hizmete girecek olan parkta hafriyat çalışmaları başlatıldı. İçerisinde büyük bir havuzun ve çeşitli oturma alanlarının bulunacağı yeni parkta çalışmaların birkaç ay içerisinde bitirilmesi hedeflenirken, Belediye Başkanı Mustafa Yaman, yeşil alanın korunarak çalışmaların devam edeceğini belirttiği açıklamasında şunları ifade etti:

“Belediye parkı uzun yıllardır aynı görüntüye sahip ve zamanla deforme oldu, parkın kenarlarındaki kullanılamayan alanların parka kazandırılması amacıyla, bu bölümde daha ferah, oturma alanlarının daha nezih, halkımızın kullanımına uygun, güzel bir peyzaj çalışmasına başlatacağız.


Hafriyat çalışmaları başlayan alanda gerçekleştirilecek çalışma ile yetişkin ağaçlara dokunulmadan, yeşil alanlar, peyzaj çalışması, bitkilendirme, çiçeklendirme ve havuz çalışması gerçekleştirilecek”

Diğer yandan ilk ismi Seven Parkı olarak bilinen ve daha sonra Atatürk Parkı ismini alan Belediye parkının ,yeni isminin ne olacağı ise belde halkı tarafından merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim