DSİ ilimizde 14 senede 7 baraj yaparak, 90 bin dekara yakın tarım arazisini sulamaya açarken, Bayırköy Kasabası ile Günüören Köyü arasında devam eden baraj ile de 2 bin 270 dekar araziyi suya kavuşturmayı hedefliyor.

Genel Müdür Acu, bu zamana kadar inşası tamamlanan barajlar sayesinde 85.640 dekar tarım arazisini sulamaya açtıklarını, bu sayede yıllık 34 milyon TL zirai gelir artışı sağlayarak çiftçilerimize katkıda bulunduklarını söyledi.

Bayırköy Barajı 2 bin 270 dekar araziye suya kavuşturacak

Genel Müdür Acu, Bayırköy Kasabası ile Günüören Köyü arasında yapımı devam eden baraj çalışması hakkında da bilgiler verdi. Bu baraj sayesinde 2 bin 270 dekar zirai arazinin sulamaya kavuşacağını belirten Genel Müdür Acu, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Bayırköy Barajı’nın yüksekliğinin 32 metre olacak.

Bayırköy Barajı’nda Kondüvi, batardo, enjeksiyon ve dolusavak imalatları tamamlanmış olup gövde kil, filtre ve kaya dolgu imalat çalışmaları ise aralıksız devam etmektedir. Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile toplam 2 milyon 882 bin 900 TL net gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.”

Editör: TE Bilişim