Gökay Şimşek

Başköy Baştacı Kadınlar Derneği üyeleri Bilecik Belediyesi ve Bilecik Gönüllüleri Derneği’nin ortaklığından düzenlenen Yöresel Ürünler Pazarı’nda el emeği,göz nuru ürünleri ile dikkat çektiler.

Birçok ev kadınının yaptığı el ürünleri Kültür Sitesi’nde açılan Yöresel Ürünler Pazarı’nda sergilenirken, yeni kurulan Baştacı Kadınlar Derneği’ne üye kadınlar ise el işlerinden, yiyecek ve giyeceğe kadar birçok ürünlerini ziyaretçilerin sunumuna açtılar.

“Bayanlarımızın ekonomilerine katkı sağlamak hedeflerimiz arasında”

Dernek Başkanı,Gülsüm Karasu,1 Şubat itibariyle faaliyete başlayan Baştacı Derneği’nin amacı hakkında kısa bilgiler sundu.

Dernek Başkanı Karasu “Baştacı Kadınlar Derneğimizi kurduk ve 1 Şubat itibariyle de faaliyetlerimize başladık. Bayan arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde ev ürünlerini yapıyoruz. Köyümüze özgü kurutulmuş hurmalarımız var onları sergiliyoruz. Derneğimiz yeni kurulduğu için şu anda imkanlarımız dahilinde bir şeyler yapmaya çalıştık. İleriki günlerde daha güzel ürünler ile vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Erişte, yumurta, hurma,el işi yaparak bayanlarımızın ekonomilerine katkı sağlamak hedeflerimiz arasında.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim