Bilecik’te dün bir eve yapılan operasyonda, PKK terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 4 kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. İsmetpaşa Mahallesi’nde bir binanın zemin katında bulunan evde yapılan aramalarda PKK terör örgütüne yönelik dokümanların ele geçirildiği iddia edilirken, herhangi bir silah veya mühimmata rastlanmadığı öğrenildi.

Haberin internet sitemizde yayınlanmasının ardından Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada;

“Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından Bilecik il merkezinde bulunan 4 şüphelinin adreslerinde arama yapılmaları ve delil olabilecek suç eşyalarına el konulması istenildiği, ayrıca şüphelilerin savunmalarının alınması istendiği, Bilecik Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen arama ve el koyma kararı doğrultusunda gerekli işlemlerin Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından yapıldığı, gözaltına alınan şüpheli bulunmadığı, dosyada gizlilik kararı olmadığı, şüphelilerin savunmalarının alınma aşamasında olduğu, detaylı bilginin Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından ayrıca yapılacak” denildi.

NOT: Operasyonun yapıldığı adres ve ev resimleri elimizde olmasına rağmen konunun hassasiyeti ve gizliliği nedeniyle yayınlayamıyoruz.

Editör: TE Bilişim