İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, göreve ilk geldiği gün basın mensuplarına Türkiye’nin ilk başörtülü Milli Eğitim Müdürü olma sürecini değerlendirmiş ve  “ben başörtüm ile değil  icraatlarım ile anılacağım” demişti.

7 aylık görev süresinde Milli Eğitim camiasında önemli icraatlar yaptı fakat en son yaptığı icraatı yenilir yutulur olmadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un kurdukları ve aralarında okul müdürlerinin de bulunduğu Whatsapp grubundan yeni Anayasa referandumu öncesi evet propagandası yapılan ve  hayırcılara ağır ithamları ve hakaretleri içeren bildiriyi paylaşması iddiası Milli Eğitim camiasında ve kamuoyunda tepkilere neden oldu.


Paylaşımı yaptığını öğrendiğimiz İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'u telefon ile arayarak hem kendisinin hem de Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün paylaştığı iddia edilen bildiriyi  sorduk ve kendisi “böyle bir şeyden haberi olmadığını” söyledi.


Ardından paylaştıkları bildiriyi kendisine whatsaptan attık, bize whatsap'tan geri dönerek  bu bildirinin bizde de olduğunu söyledi ve bu metnin Gökhan Karaman isimli bir şahsa ait olduğunu yazdı.

Bizde, “sizin paylaştığınız bu savaş ilanı metin değil mi?” diye sorduk. Ve onların paylaştığı bir kanaldan bize ulaştığını yazdık, metnin kime ait olduğunu bilmediğimizi, metnin Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü ile whatsapp gruplarından paylaşıp paylaşmadıklarını sorduk  ve haber yapacağımızı yazdık, her nedense bu yazışmalarımıza İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş cevap vermedi.
Aradan  1 saat daha geçti tekrar yazdık, neden cevap vermediklerini buna da cevap gelmedi. Ardından telefon açtık telefonlarımıza cevap vermedi. Bizde kendisine kendi paylaşımının gösteren bir ekran alıntısını attık ve “hani bilginiz  yoktu” diye sorduk buna da cevap vermedi.
Oysa tarafsız gazetecilik gereği kendisine de söz hakkı vermiştik. Bizim telefonlarımıza cevap vermeyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ulusalda yayın yapan Evrensel Gazetesi temsilcilerinin telefonlarına çıkarak cevap verdi. Oysa Evrensel Gazetesi temsilcilerine de Fazilet Durmuş'un telefon numaralarını da bizim  verdiğimizi kamuoyuna belirtmek isteriz. Yaptığımız haber kamuoyunda geniş yankı bulurken, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi verdi ve 6 milletvekili  ile birlikte Meclis’te basın toplantısı yaparak görevden alınmalarını istedi. Ulusalda geniş yankı bulan bu olay sonrası Bakanlığın ve Valiliğin ne yapacağı merak ediliyor.
Editör: TE Bilişim