Bilecik-Bozüyük arasındaki Başköy Mevkiinde devam eden YHT hattı inşaatından yuvarlanan kayalar, Aysel – Tahir Ertürk çiftinin hayatını kabusa çevirdi. Çalışmaların devam ettiği yamaçtan aşağı yuvarlanan kayalar, evlerinin çatısını ve duvarını delerek içeriye kadar girmiş durumda.
 
Marangozluk yaparak geçimini sağlayan Tahir Ertürk’ün evi ve işyeri, Bilecik-Bozüyük yolu - Başköy mevkiinde yol kenarında bulunuyor. Evin yaklaşık 100 metre ilerisinde ise YHT hattı inşaatı devam ediyor. Evin hemen yanındaki yamacın üzerinde bulunan yol çalışmaları sırasında yuvarlanan kayalar ise Ertürk ailesinin hayatını kabusa çevirdi.


İnşaattan yuvarlanan kayalar evin çatısına hatta duvarına delik açarak içeri giriyor. Bu durumun her gün olduğunu ve artık can güvenliklerinin kalmadığını söyleyen Aysel Ertürk, yetkilileri konuyla ilgili olarak uyardıklarını, ancak “Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin” cevabını aldıklarını iddia etti.


Evlerinin yanında bulunan marangozhaneden geçimlerini kazandıklarını söyleyen Aysel Ertürk, “Evimiz istimlak edildi. Ama halen paramız ödenmedi. Tapumuz da kendi üzerimizde. Bu kayalar sürekli olarak, her gün evimize yuvarlanıyor. Bazıları duvarlarımızda delik açıyor, bazıları çatımızdan içeri giriyor. Can güvenliğimiz yok. Yetkilileri defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir önlem de alınmadı” dedi ve tepkisini dile getirdi. Ertürk çifti, yetkililerin biran önce konuya çözüm bulmasını istiyor.  






Editör: TE Bilişim