Korkmaz Kesik

CHP Eski İl Başkanlarında Metin Yaşar, yarın gerçekleştirilecek il kongresinde il başkanlığı için adaylığını açıkladı. Gazetemize daha önceden yaptığı açıklamada ‘aday olmamak için direneceğini’ ifade eden Yaşar, parti içerisindeki baskılardan dolayı il başkanlığına adaylığını koyduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenleyen Eski İl Başkanlarında Metin Yaşar, yarın yapılacak olan il kongresinde il başkanlığı için aday olduğunu söyledi. Basın açıklamasına Metin Yaşar’ın yanı sıra; İl Başkanı Şinasi Çetinkaya,  Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, İnhisar İlçe Başkanı İlyas Kumru ve partililer katıldı.

Yaşar, yaptığı açıklamada parti içerisindeki yoğun baskılardan dolayı ve başka adayın çıkmamasından dolayı il başkanlığına aday olduğunu söyledi. Daha önceden aday olmayacağını açıklamasına rağmen adaylığını açıklayan Yaşar, ‘Aday olmadığımı ve olmayacağımı her platformda söyledim. Sonuna kadar direneceğim demiştim. Ama geldiğimiz noktada ilçe başkanlarımız ve partililerimizin yoğun baskısı sonucunda aday oldum’ dedi. Yaşar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İl başkanı adayıyım”

“İl kongresinde il başkanı adayının kim olacağı doğrultusunda kamuoyun merak içerisindeydi. Gerçekleştireceğimiz il kongresinde il başkanı adayıyım.  Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev verilir. Israrla görev isteyip de o göreve gelmiş bir arkadaşa rastlamadım. Çok zorlamalarına rağmen, bir yere gelmek istemelerine rağmen o yerlere gelememişlerdir. Eğer taban ona bir görev verilirse verilen görevin sahibi en iyi yere gelmiştir. 2004 yılında aktif siyaseti bıraktığımı arkadaşlarımı söylemiştim. Bugün geldiğimiz noktada yine verilen bir görevle karşı karşıyayım. Kongre sürecimiz başladı.

“Yoğun baskılar oldu”

İlçe kongrelerinin bitmesinin ardından merkezimizde 25 Aralık’ta yapılacak olan il kongresinde kim aday olacak süreci başladı. İlçe başkanlarımız bunu kendi aralarında değerlendirdiler. Bu toplantılarda bir il başkanı profili belirlemişler. Bunlar tamamen benim dışımda gelişen olaylar. Bu toplantılarda benim ismim hep ön plana çıkmış. Bana yoğun baskılar oldu. Biz ilçeler olarak buna karar verdik. Bize ağabeylik yapabilecek bir il başkanı gerekiyordu. Bu şartlara en uygun kişi de sizsiniz’ dediler.  Ben ısrarla bu talepleri geri çevirdim.

“CHP’de çok yapılacak bir iş yok”

Aday olmadığımı ve olmayacağımı her platformda söyledim. Sonuna kadar direneceğim demiştim. Ama geldiğimiz noktada ilçe başkanlarımız ve partililerimizin yoğun baskısı karşısında geçtiğimiz Pazartesiye kadar kararımı netleştirmemiştim. Çıkan adayları desteklerim diye düşünüyorum. Fakat bu gerçekleşmedi. İlçe başkanları ile görüşerek kararımı verdim. Başka aday çıkmaz ve il başkanı olursam CHP’de çok yapılacak bir iş yok. Partimiz şu an da birlik ve beraberliğin en üstüne ulaşmış bir partidir.”

Editör: TE Bilişim