Türkiye genelinde pek çok belediye başkanın katıldığı toplantıya Bilecik’ten Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da Belediye Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada önemli mesajlar vererek “2019 Martı bizim için olmazsa olmazdır. Aday olacak belediye başkanlarımız, mevcut belediye başkanlarımız hedefi 2019 Martına değil, 2019 Kasım’a koymalıdır” diyerek uyardı.

“Belediyecilikte rakiplerimizle değil, kendimizle yarışıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında “Önümüzdeki seçimde çıtayı yükseltiyoruz. Buna uygun projeler geliştirmemiz, ekipleri oluşturmamız gerekiyor. Mektep belediyeler. Belediyecilikten Türkiye´nin yönetimine giden yolun doğru bir yol olduğunu sayısız tecrübe ile gördük. Millete hizmet etmenin sadece yol yapmak değil gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük. Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamızın önemini gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti´de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahraman. Bizim partide en vasat görevde yer almış arkadaşlarım muhalefet partilerin yıldızlarından ileridir. 2019 seçimlerinde yüzde 50’nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz” dedi.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı “AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımız burada ülke gündemi ve AK Parti Belediyeciliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi de belediye başkanlığı yapmış biri olarak bizlerle tecrübelerini paylaştı” dedi.

Editör: TE Bilişim