Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Meclis üyelerine vizyon projelerini gezdirerek çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.



12 yıldır yapılamaz denilen hatta hayal bile edilemeyen projeleri hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik için elbirliği ile daha farklı ve yeni projeler üreteceklerini söyledi.



Belediye bahçesinde Meclis üyeleri ile buluşarak Belediye’nin üstü açık gezi otobüsüyle ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi’ndeki ‘Osmanlı Padişahları Tarihi Şeridi’ projesi çalışmalarını inceleyen Başkan Yağcı ve Meclis üyeleri daha sonra ‘Hamsu Vadisi’ne geçerek buradaki projeleri inceledi. Hamsu Vadisi hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Yağcı, daha sonra Meclis üyelerine Hürriyet Mahallesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Parkını gezdirdi.  



Parkı gezen meclis üyeleri daha sonra yapımının tamamlanmasına az kalan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Tesisi’ni gezdi. Yüzme havuzunun çalışmaları da incelendikten sonra Yağcı, meclis üyelerine Kent Müzesi inşaatı ve İstasyon girişinde bulunan Devlet Demir Yollarına ait restorasyonu devam eden tarihi evleri gezdirerek buranın kullanım amacı hakkında bilgiler verdi.  Yağcı, restore edilen tarihi evlerin Belediyeye tahsis edildiğini ve burada bulunan evlerden bir tanesinin ‘Tarihi Araştırma Evi’ olacağını söyledi.



Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ‘Gençlik Adası’nı meclis üyelerine gezdiren Yağcı, buranın Bilecik’te en önemli mesire alanı olacağını belirtti. Buranın ardından meclis üyelerine yapımı tamamlanan Kapalı Spor Salonu’nun içini gezdiren Yağcı, salonun tamamlandığını ve en yakın zamanda hizmete geçeceğini belirtti.



Alaçayır mevkiinde yapımı devam eden Atık su arıtma tesisini gezdiren Yağcı çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi. Yapımı devam eden Otogar’ın gezilmesinin ardından meclis üyeleri Başkan Yağcı’nın verdiği yemek için Kent Orman’a geçti.



Başkan Yağcı, 12 yıldır hayal edilemeyen, yapılamaz denilen projeleri hayata geçirdiklerini bundan sonra ise belediye meclis üyeleri ile hep birlikte Bilecik için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim