Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıl dönümü nedeniyle alternatif çelenk töreni düzenledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla CHP İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

“99 Yılını kutladığımız 30 Ağustos törenlerini yapmak için hep birlikte toplandık.” diyen CHP Bilecik İl Başkanı Yaşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'dan hareket ederken geldikleri gibi gidecekler düsturuyla başlayan bağımsızlık mücadelemizin 30 Ağustosta zaferle taçlandığı bir tarihtir. 30 Ağustosun bizim tarihimizde çok anlamlı bir yeri vardır. Bizim tarihimize baktığımız zaman çok parlak zaferler vardır. Bu zaferleri birbirleriyle kıyaslamak için bakarsak çok yanlıştır her birinin ayrı önemi vardı. Eğer 30 Ağustos olmasaydı Zaferle sonuçlanmasaydı Lozan Antlaşmasını gerçekleştiremeyecektik ve misak-i milli sınırlarımız oluşturulamayacaktı. Cumhuriyetimiz hala ilan edilmeyecekti ve bizler hala kul olmaya devam edecektik. Eğer bugün özgür bireyler olarak yaşayabiliyorsak 30 Ağustosun zafer sonuçlarına bağlıyoruz bunu." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim