Cafer Elmas-Korkmaz Kesik

Basın mensupları ile kahvaltıda biraraya gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı, siyasilere birlik çağrısı yaparak siyasetin artık Bilecik’in gelişmesi için yapılması gerektiğini söyledi. Bilecik’in gelişimi için aynı hedef doğrultusunda birleşilmesi gerektiğini vurgulayan Yağcı, ‘parti ayrımı gözetmeden hepimiz el ele vermesini bilelim’ dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkan yardımcıları ile beraber basın mensupları ile Vadi Park’ta kahvaltıda biraraya geldi. Yağcı, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken, 2015 yılında gerçekleştirdikleri projeleri anlatıp, 2016 yılında yapmayı planladıkları projelerle ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

Başkan Selim Yağcı, konuşmasına 1 Kasım Milletvekili seçimlerini değerlendirerek başladı. Bilecik’in Milletvekillerine başarılar dileyen Yağcı, ‘Ülkemizin gündeminde 1 Kasım milletvekili seçimleri vardı. 1 Kasım’da milletimiz sözünü söyledi. Seçilen milletvekillerimiz için güzel hizmet yapmalarını temenni ediyorum’ dedi.

Siyasilere birlik çağrısı

Başkan Yağcı, Bilecik Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerin sunumunu yaptığı sırada Bilecik siyasilerine çağrıda bulunarak parti farkı gözetmeksizin Bilecik’in gelişimi noktasında siyaset yapılmasını istedi. Şehrin menfaatlerinin gözönüne alınarak siyaset yapılması gerektiğini söyleyen Yağcı, ‘Belediye Başkanı olarak bu şehirde herkesin el ele gezmesini diliyorum. Siyaseti siyaset zamanı yapalım. Kendimize yakışır şekilde rekabetimizi yapalım. Şehrin menfaatleri doğrultusunda parti ayrımı gözetmeden hepimiz el ele vermesini bilelim. Bundan sonra Bilecik siyaseti birlik üzerine olsun. Parti siyasetinden ziyade Bilecik siyaseti yapalım. Bunu yaparsak tüm Bilecik kazanır. Seçimler geçtiği halde siyasete devam eder, birbirimizin eksiğini arar, eteğinden çekme alışkanlıklarımıza devam edersek emin olun kendimiz dışında kimseye zarar vermeyiz. Bu şehrin gelişimine de engel oluruz’ ifadelerini kullandı.

Başkan Yağcı, yaptığı açıklamalarda Belediye’nin gerçekleştirdiği ve 2016 yılında başlayacağı projeleri aktardı. Yağcı’nın açıkladığı projeler şu şekilde:

KÜLTÜR VE KONGRE TURİZMİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLİYOR

“Bilecik Belediyesi olarak, 3. dönem çalışmalarımızda en temel hedefimiz, şehrimizi başta tarihi misyonu ve tarihi referanslarının vermiş olduğu katkıya, şehrimizin doğal güzellikleri, yer altı ve yer üstü kaynakları, doğal güzellikleri ve ekonomideki güçlü yönlerini ele alarak bu değerli toprakları imar ve ihya etmektir.

Bilecik'imizin, son dönemlerde sesini en gür şekilde duyurduğu bir başka alan ise Kültür ve Kongre Turizmindeki özelliği oldu. Bu kapsamda bu yıl 10.'sunu gerçekleştireceğimiz ve her yıl usta ve değerli sanatçılarımızı ağırladığımız Kültür ve Kongre Merkezi'nde bu anlamda güzel anlara şahitlik ediyoruz.

OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ VE YAŞAYAN ŞEHİR PROJESİ

Tarihi değerlerini koruyup ve gelecek nesillere aktarma adına büyük ve önemli projelere imza atan Bilecik Belediyesi, bu anlamda kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi ve Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi ile bu, ulvi amacını gerçekleştirmiş olacak. 

Son bir yılda ilimize kazandırılan ve bu proje kapsamında ayrıca kurulacak olan 3 boyutlu bir sinemada misafirlerimiz, Osmanlı’nın kuruluşunu ve Bilecik’in fethini izleyebilecek. Proje, Türkiye’de hazırlanan en büyük tarih şeridi projesi olma özelliğini taşıyor.

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİ

Yine Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize son bir yıla yakın zaman diliminde kazandırılan Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi Projesi de 100 yıllık yakın geçmişimiz hakkında bizleri aydınlatacak ve yeni kuşağın, geçmiş ile bağ ve köprü kurmasını sağlayacak önemli bir proje.

Şeyh Edebali Hazretlerinin, 'Ey oğul geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın' sözünü düstur alarak, günümüz ve gelecek nesillerimize tarihimizi daha iyi anlatmak ve geçmişimizde toplumumuzun özelliklerini ve güzelliklerinin neler olduğunu bugüne ve geleceğe yansıtmak amacıyla Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesini kurma çalışmalarına başladık. Bu projemiz gerçekleştiği zaman şehrimizin geriye dönük 100 yıllık tarihi geçmişini günümüze ve geleceğe aktarma fırsatı bulacağız.

YÜKSEK HIZLI TREN VE YENİ OTOGARIMIZ İLE ULAŞIMDA ÇIĞIR AÇTI

İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirlerin bağlantı ve uğrak yeri olan Bilecik, yılda binlerce yerli ve yabancı turisti, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi başta olmak üzere, ilçesi Söğüt'teki Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih Türbeleri ile birçok tarihi ve kültürel özelliği önde olan yerleri ziyaret etmektedir.

Bilecik Belediyesi Şehirler arası Otobüs Terminali'miz ve hizmete girecek olan Hızlı Tren Projesi ile de Ankara, İstanbul, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli gibi metropol şehirler ile aramızdaki mesafeler kısalacak. Günde yaklaşık olarak 50 bin taşıma kapasitesine sahip ve Ankara – İstanbul arasında 9 adet garı bulunan Yüksek Hızlı Trenin yanı sıra şehrimize yeni kazandırdığımız Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ulaşımda çığır açacağız.

DÜNYANIN EN ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİM TESİSİ BİLECİK'TE

Bilecik Belediyesi olarak, hizmette en öncelikli hedeflerimizden birisi de çevreyi koruyan, çevreye zarar vermeyen yatırımları hayata geçirmek oldu. ''Çevreyi hor gören geleceği zor görür'' anlayışıyla hizmetlerimizi vermeye devam ediyoruz.  Bu sayede hem çevresini koruyan bir belediye olacağız hem de çöplerinden kendi enerjisini üreten bir şehir olacağız. 50 milyonluk bu proje ile gelecek nesillere çok daha iyi bir dünya bırakmaya katkı sağlamış olacağız. Diğer yandan okullarımızda ve gıda üretim yerlerinde atık yağ ve atık pil toplama kampanyalarıyla hem çevremizi korumuş oluyoruz, hem de çocuklarımızda çevreyi koruma bilincinin oluşmasına katkıda bulunmuş oluyoruz.

ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇEVRECİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIN BİR BAŞKA GÖSTERGESİ

Bilecik Belediyesi, gerçekleştirdiği proje ile ender yapılan çalışmalardan birine daha imza atarak, hem çevre adına hem Bilecik adına güzel bir projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş oluyor. Yapıldığı tarihten itibaren 80 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyebilecek kapasitede olan Bilecik Belediyesi Atık Su Arıtma  Tesisi, günlük 9 bin litre atık suyu temizleyerek, kullanıma ve doğaya tekrar sunulacak.

BİLECİK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Mevcut, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan proje ile kentimizde bakım ve korunmaya muhtaç olan bütün hayvanlarımız için tam donanımlı bir sağlık ve koruma merkezi olacak.

KATLI OTOPARK SİSTEMLERİ

Kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu alanlarda kuracağımız Katlı Otopark sistemleriyle otopark sorununu yerinde çözeceğiz. Taşınabilir olma özelliği ile büyük faydalar sağlayacak otopark sistemleri, şehir insanı ve sürücülere birçok alanda kolaylıklar sağlayacak.

EĞİTİM BİLİM VE DENEY MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı'nın da onay verdiği ve desteklerinin olacağı müjdesini verdiği ''Bilecik Belediyesi Eğitim ve Deney Merkezi'', çocuklar için hem eğlenceli, hem eğitici, hem de bilimsel deneylerin yapılabileceği bir bilim merkezi olacak.

Çocukların zararlı alışkanlıklar yerine faydalı uğraşlar bulacağı bilim ve deney merkezi, Bilecik'in bilimdeki yeni yüzü olacak.

BEŞİKTAŞ MAHALLESİ SPOR KOMPLEKSİ

Kentimizin sportif ve kültürel aktivitelerine katkıda bulunurken, bitkilendirilmesi ve yeşil alanlarımızın miktarını arttıracak şekilde, halkımıza yeşil ve sağlıklı ortamlarda spor yapma imkanı sağlayacağız. Mahalle sakinleri için cazibe merkezi olacak spor ve yaşam alanında çocuklar ve gençler, yeni spor alanlarında yapacakları sportif aktivitelerle, geleceğe daha sağlıklı adım atmış olacaklar.

ERTUĞRULGAZİ PARKI (ESKİ HARFİYAT ALANI)

Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde bulunan eski hafriyat alanı üzerine yapılacak olan Ertuğrul Gazi Parkı'nda tenis, basketbol, voleybol, futbol gibi birçok spor aktivitesinin yapılabileceği alanlar ile dış mekan spor aletleri, yeşil dinlenme alanları, süs havuzları ve kafe ve dinlenme alanlarıyla mahallemizin sağlıklı yaşam alanlarından biri olacak.

SAĞLIK VE TERAPİ MERKEZİ

Bilecik'e sağlık alanında büyük katkılar sağlayacak olan merkezde, Türk Hamamı, Fin Hamamı, SPa-masaj salonu, Sauna, Soyunma ve Dinlenme Odaları, Yüzme Havuzu, Fittness Center, Vitamıin Bar, Engelliler için Fizik ve Tedavi Birimi, Engelli Kür Havuzları, Kafeterya ve Doktor Odaları bulunacak.

HANIMLAR KAHVESİ

Kadınlara değer veren Bilecik Belediyesi tarafından şehrimizin çeşitli noktalarına, yapılacak olan ve sadece bayanlara yönelik hizmet veren, içerisinde çalışan personelin bayanlardan oluştuğu, ''Hanımlar Kahvesi'' bayanlar için güzel bir buluşma noktası haline gelecek.

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ

Mimari yapısıyla göz dolduran,  ilimizin coğrafi koşullarına uygun dizayn edilerek, inişli ve yokuşlu yapısıyla diğer eğitim pistlerinden ayırt edici özelliklere sahip olacak olan, Çocuk Trafik ve Eğitim Pisti, çocuklara hem trafik kurallarını öğretecek, hem de ailece keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak.

YENİ KENT MEYDANI (SEVEN ÇARŞI PROJESİ)

15 dönüm alanda mevcut otobüs terminali üzerine inşa edilecek yeni kent meydanı; ticaret alanları, alışveriş merkezleri, kent meydanı, otopark alanları eğlence ve dinlenme   alanlarıyla bölgenin 2. büyük meydanı haline gelecek.

YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI

Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yapılacak ve ilimizde,  şehrimize ait yöresel ürünler ile el işlerinin satılacağı Yöresel Ürünler Ticaret Merkezi, ilimizin birçok alanda tanıtılmasını sağlamakla birlikte, ev hanımlarına gelir kaynağı olacak.

TELEFERİK

Bilecik'in engebeli coğrafyasında mevcut turistik alanlara ulaşımı kolaylaştıracak ve aynı zamanda ilimize prestij kazandıracak olan teleferikler, zengin kültürümüz ve geçmiş tarihimiz arasında yolculuk yapma imkanı verecek. 4 istasyondan oluşacak olan ve şehre vizyon katacak proje ile Şelale Park, Kent Ormanı, Şeyh Edebali Türbesi ve Akasya Altı birbirine bağlanacak.

EDEBALİ VADİSİ AÇIK HAVA MÜZESİ

M.Ö. 3000'lü yıllara dayanan geçmişiyle tarihe ışık tutan, Kuruluş ve Kurtuluş'un şehri Bilecik'te, tarihi dokuyu yeniden gün yüzüne çıkararak, Edebali Vadisi üzerinde bulunan arkeolojik kalıntılar, tarih gün yüzüne çıkarılarak, adeta açık hava müzesi şeklinde, gelen turistlere zamanda yolculuk fırsatı yaşatacak.

BİLGİ EVİ

Teknoloji ve Bilgi Çağındaki gençlerimizin bilgiye, en verimli şekilde ulaşmalarını sağlayacak, kendilerine ait sosyal alanlar ve son teknolojik materyallerle donatılmış Bilgi Evi'nde, profesyonel teknik uzmanlar rehberliğinde, bilgiyi üreten bir gençlik yetişecek.” 

Editör: TE Bilişim