Bilecik isminin “Ertuğrul” olarak değiştirilmesi önerisi doğrultusunda oluşan gündemle ilgili olarak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da yeni bir talepte bulundu.

Bilecik isminin bir kenara bırakılamayacağını belirten Başkan Yağcı,  “bütünşehir olma halinde, Bilecik’in genel ismi veya merkez ismi Ertuğrul olabileceğini bunun başına veya sonunda Gazi unvanın konulması önerisinde bulundu.

Başkan Yağcı, isim değişikliğinin gündeme gelmesinin ardından Başkanlık makamında basın açıklaması yaptı. İsim değişikliği önerisini Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyumu’nun son toplantısında Vali Tahir Büyükakın’ın gündeme getirdiğini hatırlatan ve yerinin çok doğru bir yer olduğunu belirten Başkan Yağcı, “Bilecik 1926 yılına kadar Osmanlı Devleti’ndeki idari yapılanma ile birlikte Ertuğrul Sancağı olarak geçiyordu. Biz her zaman Bilecik’in dirilişin, kuruluşun, kurtuluşun beşiği bir şehir olmasından gurur duyuyoruz. Bilecik’in en önemli marka değeri de  Osmanlı Devleti gibi önemli bir devletin kurulduğu topraklar olması. Bu sonradan kazanılacak bir değer değil.

Sayın Valimiz de bu anlamda görüşünü ifade ederken Bilecik’in en önemli marka değeri olan, günümüzde de artık dizilerle tarihe canlı bir dönüşün olduğu dönemde de bilinen bir değeri şehrimize adapte ederek şehrimizin marka değerini bir üst kademeye çıkartma noktasında bir teklifi ortaya koydular. 2013-2014 yıllarında da dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu şehrimize geldiğinde de bu konuya ilişkin bir gündem oluşmuştu.

Biz Ertuğrul ismini isterken 1920’den beri sahip olduğumuz Bilecik isminden de gocunduğumuz yok. Biz ne Bilecik’ten vazgeçeriz ne Ertuğrul’a olan arzumuzdan vazgeçeriz. Sayın Davutoğlu’nun şehrimize geldiği zaman kendisine Ertuğrul’un isim hakkını istediğimizi söyledik. Bilecik’e Ertuğrul ismini de koyalım evet ama Bilecik’i de yok etmeyelim” dedi.

“ERTUĞRUL’U GAZİ İLE YANYANA KOYMAK MAKUL OLABİLİR”

Bütünleşmiş şehir uygulamasının hayata geçirilmesi durumunda şehir isminin değiştirilmesi konusunun gündeme gelmesinin daha faydalı olacağına inandığını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, “bütünleşmiş şehir kapsamı gerçekleşirse, Bilecik il merkezinin ismini kaldıralım Ertuğrul koyalım demek çok doğru bir yaklaşım olmaz kanaatindeyim. Ertuğrul’u Bilecik ismiyle birlikte kullanma noktasında hem geçmişimizle günümüzü bağdaştırma noktasında iyi olabilir. Bilecik, 3 defa işgal görmüş ve gazi olan bir şehirdir. Ertuğrul’u Gazi ile birlikte olarak Gazi Ertuğrul veya Ertuğrul Gazi olarak bütünşehir anlamında, şehrin genelinin Ertuğrul koyup merkezin ismini Bilecik olarak koymak veya Bilecik merkezi Ertuğrul Gazi olarak koyup şehrin genelini Bilecik olarak koymak yasal düzenleme anlamında çok daha makul olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim