14-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle AK Parti Bilecik Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından bir yemek programı düzenlendi.

Belediye Başkalığı’nın katkılarıyla Ekin Kafeterya’da düzenlenen yemeğe birçok vatandaş katıldı. Başkan Yağcı, yemek sonrasında yaşlılarla bol bol hatıra resmi çektirdi.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Tecrübeleri ve çalışmaları ile bize bugünleri bırakan güzel çok değerli büyüklerimiz; ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. İnşallah bu önümüzdeki süreçte ülkemizde yeni bir sayfa açılacak. 16 Nisan’dan itibaren de ülkemizin yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin doğum sancılarını bugünler de çekiyoruz. İnşallah geleceğimiz güzel kararlarla 16 Nisan’dan itibaren ülkemizde yeni bir bahar çiçekleri açacak, yeniden yeni bir yolculuğa başlayacağız.

Değerli kardeşlerim, değerli büyüklerim 16 Nisan’da bir Cumhurbaşkanlığı Sisteminin oylamasına niçin gerek duyuldu? Bu zaman kadar bu işler yapılmıyor muydu? diyebilirsiniz. Tabiki yapılıyordu. Cumhuriyetin 93.yılını kutluyorsak  demek ki bazı şeyler yapılıyor ama, içinde derdi olan ,kaygısı olan insanlar yapılanı değil,daha fazla nasıl yaparız bunun arayışı ve kaygısı içerisindeyiz.

İşte sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten siyasette olduğu ilk günden itibaren, belediye başkanlığından itibaren bizler siyaset anlayışı itibariyle biliyorsunuz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın “anlayışının temsilcileriyiz. Ve insanı da layık olan en iyi şekilde nasıl yaşatabiliriz? Bu dert, bu tasa, bu kaygı içerisindeyiz.

Bu zamana kadar yapılanlar tabi ki 15 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde birçok iyi şeyler bu sistem içerisinde yapıldı. Ama biz şunu gördük; daha iyileri de yapılabilir, daha güzelleri de yapılabilir. Onun için bir sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Büyük Türkiye’nin oluşması için ve atalarımızdan almış olduğumuz o medeniyet bayrağını daha ilerilere götürebilmemiz için ülkemizin bir sistem değişikliğine ihtiyacı var dedik ve meclisimizden 18 madde ile ifade edilen, yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi getirildi. Biz bunları dedik ama birileri de karşımıza çıktı. Baktık ki tüm dünya neredeyse, düşman olanlar, karşımıza çıkıyor diyorlar ki siz Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmeyin. Hani bir şeyde tereddüt ettiğiniz zaman, sıkıntıya düştüğünüz zaman düşman otlarının çevrildiği istikamete bakın diyor. Eğer düşman otları nereye çevrildiyse aslında doğru oradadır diyor.

Bugün bir bakıyorsunuz Almanya’sından, Amerika’sına, Hollanda’sına ve PKK’sından HDP’ sine, FETÖ süne varıncaya kadar herkes sayın cumhurbaşkanımıza döndüler. Ve hepsi diyorlar ki; siz bu anayasa değişikliğine evet demeyin, evet derseniz Türk Milleti daha ileriye gidecek, daha güzel olacak onların menfaatlerine zarar gelecek. Onun için evet demeyin, hayır deyin olduğunuz yerde sayın… Biz millet olarak bu zaman kadar gerçekten bizlere inandı çıktığımız her yolculukta, yalnız bırakmadınız. İnşallah 16 Nisan’da da bu noktada ülkemizin mutlu geleceği için, umutlu yürüyüşü için hep birlikte evet diyeceğiz ve bu milletin düşmanlarına gerçekten bu anlamda yurtdışından, yurtiçinden buna ilişkin olarak mücadele eden insanlara hak ettikleri cevabı hep birlikte vereceğiz diyorum. Bir taraftan fiili desteğinizi, bir taraftan dualarınızı bekliyoruz. Verilecek kararda, sözde milletimin, sizlerin verilecek kararın ülkemiz açısından hayırlı uğurlu olmasını Cenabı-ı haktan niyaz ediyoruz”dedi.





Editör: TE Bilişim