Belediye Başkanı Selim Yağcı, su depolarının maliyetleri için vatandaşlardan katkı payı istenmesi konusunda “şahsım olarak ben de bunun alınmasını istemezdim ama yasalar gereği bu ücretlerin vatandaştan alınması gerekiyor” dedi.

Başkan Yağcı, kamuoyunda çeşitli tepkilere neden olan su depolarının maliyetleri için vatandaşlardan katkı payı istenmesi konusunda basın toplantısı düzenledi.

 Bu maliyetlerin ödenmesi hakkında haksız eleştiriler aldıklarını belirten Başkan Yağcı, vatandaşlara yansıtılan bu ödemenin tamamen yasalar çerçevesinde oluştuğunu ve kendisinin de doğru bir yaklaşım olarak bulmadığını belirterek, “14 yıldır bu şekilde bir istekte  bulunmayan bir Başkan olarak bu noktada da vazgeçilemeyecek bir sebep olduğunun düşünülmesi gerekir. 2013 yılındaki yatırımlar 2017’de kesinleştiği için yasalar gereği vatandaşlarımıza böyle bir yükümlülük getirilme durumunda kalıyor” dedi.

İstenen katkı paylarının kira sahiplerine değil de gayrimenkul sahiplerine iletildiğini söyleyen Başkan Yağcı, aynı yerde oturan kişilerden farklı ücret alındığı iddialarına ise “kişilerden gayrimenkulü oranında katkı payı istendiği için bu ücretler farklı geliyor” diyerek cevap verdi.

Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 14 yıl boyunca ilk defa böyle bir uygulama yapıldığı için tepkilerin bu kadar fazla olduğunu söyleyen Başkan Yağcı, bu ücretleri ödeme noktasında zorlanan vatandaşlara da kolaylık sağlanacağını dile getirdi. İstenen paraların 4 takside bölündüğünü ve bunları 6 aylık periyotlar halinde ödenebileceğini belirten Yağcı, toplanan paraların da vatandaşın hizmetine kullanılacağını aktardı.


 

Bu şekilde bir bedel alma gibi bir heves içinde olmadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Yağcı, “2013 yılında yaptığımız yatırım bedelini 2013’te alarak o zamanki süreçte kullanabilirdik fakat biz böyle bir talepte bulunmadık. O zaman yapmayı düşünemeyecek kadar akılsız ve mantıksız değiliz. Şu anki yasal zorunluluklardan dolayı bu ödemeler vatandaşa yansıtılıyor. Bu sadece bizim Belediyemizle ilgili değil, diğer pek çok Belediye’de bu ücreti alıyor. Yasal zorunluluklar işin içine girdiği zaman da böyle bir uygulamayı yapmak zorunda kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim