Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha önce açıkladığı 16 projesine ek olarak 14 yeni proje daha açıkladı. Polisevi’nde basın mensuplarına bir kahvaltı veren Başkan Yağcı, toplantı sonunda kendisi hakkında rakip siyasi parti adaylarının ortaya attığı iddialara da cevap verdi.

CHP’li Sungur Turan’ın “Belediyenin imkanları propaganda malzemesi yapılıyor” açıklamasına “bize başvuran muhtaç vatandaşlara yardım ediyoruz” diyen Yağcı, Turan’ın Tevfikbey Caddesi’nde yeni açtığı seçim bürosunun ruhsatsız olmasını eleştirdi.

Kayı Plaza’yı ihale usulü ile sattıklarını, Kayı Plaza’ya 50 trilyon değer biçen Sungur Turan’a burasını 40 trilyona devredebileceklerini söyleyen Başkan Selim Yağcı, MHP’li Hüseyin Şensoy’un “katı atık bedelleri hukuksuzdur” iddiası için ise, bu bedellerin tüm belediyelerce toplanan hukuki kesintiler olduğunu ifade etti.

Yaptıkları hizmetlerin ve projelerin yanında halka sundukları projelerin ortada olduğunu belirten Yağcı, “laflar, iftiralar değil projeler yarışsın” dedi.

Basın toplantısına AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ve İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un yanı sıra AK Parti Belediye Meclisi Üyesi adayları da katıldı.


İşte Yağcı’nın 16 projesine ek 14 projesi:

17 – YÜKSELEN TÜRKİYE ANITI

Başkan Yağcı; Yeni yapılan TOKİ kavşağına yükselen Türkiye anıtı yaparak simgeler ile Bilecik’in cazibe haline getirilmesinin amaçlandığı belirtti.

18 - ERTUĞRULGAZİ PARKI ( ESKİ HARFİYAT ALANI )

Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde bulunan eski hafriyat alanı üzerine yapılacak olan Ertuğrul Gazi Parkı'nda spor kompleksleri, (tenis, basketbol, voleybol, futbol) dış mekan spor aletleri, yeşil dinlenme alanları, süs havuzları ve kafe ve dinlenme alanlarıyla mahallemizin sağlıklı yaşam alanlarından biri olacak.

19 - ATIŞ POLİGONU

Mevcut alanı üzerinde Avrupa'da geçerli bütün normları karşılayacak şekilde inşa edilecek Atış Poligonu; bu alandaki sporseverlere sağlıklı, güvenli bir ortam sağlamanın yanı sıra uluslararası müsabakaların da yapılabileceği bir merkez haline gelecek.

20 - YENİ HAYVAN BARINAĞI

Mevcut, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan proje ile kentimizde bakım ve korunmaya muhtaç olan bütün hayvanlarımız için tam donanımlı bir sağlık ve koruma merkezi olacak.

21 - BİLGİ EVİ

Teknoloji ve Bilgi Çağındaki gençlerimizin bilgiye, en verimli şekilde ulaşmalarını sağlayacak, kendilerine ait sosyal alanlar ve son teknolojik materyallerle donatılmış Bilgi Evi'nde, profesyonel teknik uzmanlar rehberliğinde, bilgiyi üreten bir gençlik yetişecek.

22 - SULTANELİ

İlimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan ve Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işlerinin vb. ilimize özgü ürünlerin satılarak; ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması için yapılacak olan Sultaneli Çarşısı, ev hanımlarına iş imkanı sağlayacak.

23 - BOWLİNG GENÇLİK MERKEZİ

Üniversite şehri olan Bilecik'teki gençlerimize yönelik yeni alternatif spor alanları oluşturuyoruz. Bunların başında herkesin severek ve büyük bir ilgiyle oynanan Bowling sporunun profesyonel standartta Bowling salonunda oynama imkanı sağlayacak.

24 - RESMİ KURUMLAR YERLEŞKESİ

İlkleri gerçekleştirilen Bilecik Belediyesi,  'Resmi Kurumlar Yerleşkesi' ile Türkiye'de örnek olacak bir projeyi hayata geçirmiş olacak. Proje sayesinde vatandaşlarımız resmi kurumlarda olan bütün işlemlerini tek çatı altında yapmakla birlikte, birçok yönden de tasarruf sağlanmış olacak.

25 - EDEBALİ VADİSİ AÇIK HAVA MÜZESİ

M.Ö. 3000'lü yıllara dayanan geçmişiyle tarihe ışık tutan, Kuruluş ve Kurtuluş'un şehri Bilecik'te, tarihi dokuyu yeniden gün yüzüne çıkararak, Edebali Vadisi üzerinde bulunan arkeolojik kalıntılar, tarih gün yüzüne çıkarılarak, adeta açık hava müzesi şeklinde, gelen turistlere zamanda yolculuk fırsatı yaşatacak.


26 - TELEFERİK

Bilecik'in engebeli coğrafyasında mevcut turistik alanlara ulaşımı kolaylaştıracak ve aynı zamanda ilimize prestij kazandıracak olan teleferikler, zengin kültürümüz ve geçmiş tarihimiz arasında yolculuk yapma imkanı verecek.

27 - YENİ ÇEVRE YOLU

Şehir içi trafiğini rahatlatmak için yeni çevre yolları oluşturacağız, bu çevre yolları sayesinde yüksek tonajlı araçların şehir sakinlerine ve şehir trafiğine rahatsızlık vermesini engelleyecek.

28 - ULU ÇINAR

Karasu Vadisi üzerine, sosyal yaşamın merkezi haline gelecek olan Uluçınar Projesi içerisinde; Osmanlı Evleri, Minyatürk Maketleri, Üzüm Bağları, Gondol ile gezilebilecek Kanallar, Osmanlı Çadırları, Etkinlik alanları ve Seyir Terasları ile gözde mekanlardan biri olacak.

29 - KENT MEYDANI

İstanbul Ankara Yolu, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan anayol alt geçit vasıtasıyla mevcut trafik, alt geçit ile sağlanarak, üst bölümü ise geniş bir meydan inşa edilecek, ve halkımızın ferah bir alanda bir araya gelmesi mümkün olacak.

30 - ATATÜRK BULVARI YAYALAŞTIRMA PROJESİ

Büyüyen ve gelişen Bilecik'in, Yaşanabilir alanlarını arttırmak amacıyla; Atatürk Bulvarı ve Otogar arasında yer alan ana yolu, tüneller vasıtasıyla yer altına alarak, üzerine kafeteryaların, tramvayların, yürüyüş yollarının bulunacağı ve şehri ferahlatan görüntüsüyle Tünel Projesiyle birlikte hayata geçirilecek.


Belediye Başkanı Selim Yağcı, 14 yeni projesine ek olarak, bir de sosyal sorumluluk projesi açıkladı. Buna göre gece saatlerinde Belediye dolmuşları çalışmadığı için, acil olarak hastaneye gitmek durumunda kalan vatandaşların taksi paraları Belediye tarafından karşılanacak.

Daha önceki seçimlerde siyasi rakiplerinin proje açıklamadıklarını söyleyen Yağcı, bugün gelinen durumda farklı partilerin adaylarının farklı projeler üretmelerinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

2013 yılı Sayıştay raporlarının açıklandığını da belirten Yağcı, kendilerine cevap olarak ne bir uyarı ne de denetim kararı verildiğini, yalnızca bir ‘teşekkür’ mektubu aldıklarını ifade etti.

Yağcı, “projeler yarışsın” söylemini yineledi ve bu güne kadar yaptıkları hizmetlerde hesabını veremeyecekleri 1 saniyenin bile bulunmadığının altını çizdi.

 

 

 Video Daha Sonra...

Editör: TE Bilişim