Cafer Elmas/ Kıymet Aslan


Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesine müracaat eden herkesin mezbahane de kurbanlarını kestirme görevi üstlendiklerini söyledi. Ayrıca yeni alınan ultrason cihazı sayesinde de vatandaşlar, hayvanlarının gebe olup olmadığını öğrenebilecek. Ultrason cihazı hayvan pazarına açılacak olan stanta getirileceğini, kesimden önce mezbahanede de kullanılabileceğini ve tereddüt eden vatandaşların Bilecik Belediyesine giderek ultrason muayenesini yaptırabilecekleri açıklandı.

Belediyenin himayesinde bayram süresince mezbahane de 5 tane kasabın olacağını açıklayan Başkan Yağcı,  etlerin ayırma işleminin de ücrete tabi tutulduğunu belirtti. 

Kurban Kesim Komisyonun tespit etmiş olduğu kesim ücretleri ise Büyük baş hayvanda 150 TL, küçükbaşta ise 40 TL olarak belirlendiği öğrenildi. Ücretlerin belediye veznesine yatırılmak suretiyle verilen gün ve saatlerinde kasaplar tarafından kesim hizmetinden yararlanabilecek.  

Başkan Selim Yağcı, basın mensuplarına mezbahaneyi gezdirerek yaptığı açıklamasında şunları söyledi.


KURBANLIKLAR SAĞLIKLI ORTAMDA KESİLECEK

Yağcı “Bu sene Bilecik Belediye Başkanlığı olarak müracaat eden hemşerilerimizin kurbanlarını başkanlık olarak bizzat biz kestirme noktasında görev üstlendik. Bu anlamda hizmet alma yönünde belediye olarak bu sorumluluğu üstlendik. Yeni mezbahalarımızda bu kesimlerin steril ortamlarda yapılmasını ve vatandaşlarımızın kıyıda köşede kurban kesim noktasında zahmet çekmesini arzu etmiyoruz. Yeni mezbahanemizi bu anlamda daha geniş daha verimli şekilde kullanacağız. Veteriner hekim arkadaşımız gelen kurbanlıkların sağlık muayenelerini yapacak”dedi.


ULTRASON CİHAZI İLE GEBELİK KONTROLÜ

“Özellikle bu sene bir yeniliği daha ifade etmek istiyorum. Malum olduğu üzere dişi hayvanların kesiminde gebelik olayı gibi hepimizi üzen olaylarla karşılaşıyoruz. Bunların tespiti noktasında da cihazlarımız olmadığı için de sıkıntı çekiyorduk. Bu sene bunu kurban bayramına yetiştirdik. Bilecik Belediyesi Veteriner Müdürlüğü şuanda bir ultrason cihazı aldı. Ultrasonla kurbanlıkların dişi hayvanların muayenesi yapıldıktan sonra kesiminin yapılmasını istiyoruz. Tereddüt eden, bu noktada içine kuşku düşen insanlarımız Belediyemize gelerek ultrason muayenesini yaptırabilirler. Hayvan Satış Pazarında da Veteriner Hekimimiz orada standını açarak isteyen vatandaşlarımızda bu hizmeti verecek.

Ayriyeten bayram sabahı buraya gelen vatandaşlarımız dişi havyalarımız kesiminden önce bu muayene yine mezbahamızda da yapılacak. Bize müracaat eden hemşerilerimize bayram sabahı güzel bir hizmet vermiş oluruz.”dedi.  

Başkan Selim Yağcı, kurbanlıkların mezbahanede kesime hazır olduğunu açıklayarak, vatandaşların çevre sağlığı çevre düzeni açısından da iyi koşullarda hayvanlarını kestirebileceklerini ve Bilecik Belediyesi kestirme imkanlarından yararlanabileceklerini söyledi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim