Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kanal A'da, Canlı yayın konuğu olduğu Başkanlar Programında yaptığı konuşmada; ''Bilecik'in ekonomisi, doğal güzellikleri, üniversitesi, tarihi ve kültürel yapısıyla Marmara Bölgesi'nin dinamiği olduğunu belirtti.

Başkan Selim Yağcı, Volkan Nazlılar'ın sunduğu programda Bilecik Belediyesi çalışmaları  ve yeni projeleri yanı sıra şehrin turizm potansiyeli, üniversitesi, ulaşımı, sanayisi, ekonomisi, doğal güzellikleri ve gelecek yıllardaki durumu hakkında detaylı bilgiler verdi.


Bilecik'in, gelinen noktada kabuğunu kırdığını ve bütün platformlarda adından söz ettirdiğini kaydeden Başkan Selim Yağcı, şunları anlattı:

''Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek; Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği Bilecik, gerçekten birçok alanda büyük gelişim ve dönüşümler yaşıyor. Geçmişiyle övünen geleceğe emin adımlarla ilerleyen şehrimiz, gerek hükümetimiz ve gerek yerelde bizlerin halkımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler ile çok daha cazip bir şehir haline geldi. Başta ulaşım olmak üzere büyük atılımlar gerçekleştiren şehrimiz, yüksek hızlı tren ve yeni otogarımız ile çevresindeki yaklaşık 25 milyonluk nüfus başta olmak üzere tüm yurdumuzla güçlü bir bağlantı kurdu. Hızla büyüyen Şeyh Edebali Üniversitemiz, her yıl binlerce öğrenciyi bünyesine katarken, ekonomi anlamında, 3. Organize Sanayi Bölgesi, şehrimizin gelişimini hızlandıracaktır. Diğer yandan yeşili, doğal güzellikleri, zengin ve verimli toprakları ile tarımda söz sahibi olan şehrimizin her bir ilçesinde birden fazla ürün için festivaller yapılmaktadır. Bunlarla birlikte Bilecik'imiz, Bilecik olma özelliğini kaybetmeden bütün bu değişimleri yaşamaktadır. Yani şehrimiz geçmişinden aldığı tarihi, kültürel ve geleneksel yapısından ödün vermeden, son dönem teknoloji ve modern bir yapı ile şekillenmektedir. Turizm alanında onlarca değeri bulunan şehrimizde çok yakın dönemde turizm sektörü büyük bir değişim ve gelişim içinde olacaktır. Kısacası Bilecik, başta da belirttiğimiz şekliyle, ekonomisi, doğal güzellikleri ve özellikleri, üniversitesi, tarihi ve kültürel yapısıyla Marmara Bölgesi'nin dinamiği olacak.''

Bilecik'in zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu dile getiren Başkan Selim Yağcı, ayrıca Bilecik'in istihdam noktasında da en iyi yerde olduğunu sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim