Bilecik merkezine yakın tüm besihanelerin şehir dışına çıkarılması için alınan karar sonrası Belediye Başkanı Selim Yağcı, 24 besici ile Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde biraraya geldi. Şehir merkezine yakın besihanelerin şehir dışına çıkarılması amaçlanırken, hayvancılık sanayi bölgesi kurulması da gündeme geldi.


Bilecik'in şehircilik kapsamında her geçen gün büyüdüğünü, şehir merkezine yakın kalan besihanelerden dolayı vatandaşlardan şikâyetler geldiğini belirten Başkan Yağcı, bunun genel bir sorun olduğunu ve besiciler ile birlikte çözüm bulunması gerektiğini söyledi.


İdare olarak karar alıp konuyu oldu bittiye getirmeyi düşünmediklerini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, besicilerin bu konuda anlayış göstermesi  ve Kooperatif kurup belirlenecek yeni bir yere geçilmesi projesinde Belediye olarak ta gerekli desteği verebileceklerini  belirtti.

Kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu ve hayvancılığın nasıl zor şartlarda yapıldığını da aktaran Başkan Yağcı, 13 yıldır Bilecik Belediye Başkanı olarak bu şikayetlerin geldiğini, Belediye Başkanı olarak bu zamana kadar idare edebildiğini şikayetlerin arttığını  artık büyüyen ve turizme açılan özellikle de İstasyon bölgesinde dere kenarındaki bölgede önemli projelerin hazırlanmasından dolayı Bilecik'in bu sorunu çözmesi gerektiğini ve besihanelerin şehir dışına çıkarılmasının zorunlu olduğunu söyledi.


Hayvancılık sanayi bölgesi kurulması ile birlikte hayvancıların sorunlarına çözüm bulunabileceğinin de gündeme geldiği toplantıda, besihanecilerin tek tek kendi yerlerine bir çözüm bulmaları yerine birliktelik halinde bir çözüm aranması durumunda Belediye olarak gerekli yardımlarda bulunacaklarını ve belirlenen bir yerde kamulaştırma dahi yapılabileceğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, tüm besicilerin bir çatı altında toplanmalarının onlara da faydası olacağını bunun kararını da besicilerin vermesi gerektiğini aktardı.


Besihanelerin şehir dışına taşınması için 31 Mayıs tarihine kadar süre verildiğini ve bu sürede samimi olunduğunu ayrıca bir yerden başlanılması durumunda uzatılabileceğini de  belirten Başkan Yağcı, artık bu sorunun kesinlikle kalıcı bir şekilde çözüleceğini belirterek besihanecilerin düşüncelerini dinledi.


Besihaneciler ise hemen bir anda hayvanlarını taşıyacak yer bulamayacaklarını belirtirlerken,  kooperatif ve birliktelik düşüncesine olumlu yaklaştıklarını bu konuda kendi aralarında yer ve nasıl yapabiliriz anlamında görüş alışverişinde bulunacaklarını belirterek Başkan Yağcı’dan süre istediler.


İyi niyet içerisinde bu sorunu çözmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Yağcı, 10 gün sonra hem yer ve hem nasıl bir çözüm bulunacağına dair tekrar biraraya gelinerek somut bir adımın atılması için yeni bir toplantı yapılacağını, besicilerden gerekli girişim ve samimiyeti görememesi durumunda ise idari olarak aldıkları kararı uygulayacaklarını aktardı. 

Editör: TE Bilişim