Bilecik Belediyesi’nin Kent Ormanı’nda verdiği kahvaltıda Kent Konseyi üyeleri bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Süleyman Özdemir, şehirde yapılması gereken çalışmalarda önemli sorumluluklar taşıdıklarının farkında olduklarını belirterek, yapılan toplantı sayesinde konsey üyelerinin çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmasının sevindirici bir durum olduğunu kaydetti. Özdemir: “Şehrin sorunlarını konseyde tartışacağız, görüşeceğiz, yetkililere ileteceğiz. Bizim görevimiz tavsiye niteliğindedir.” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

Konsey üyelerinin Muharrem aylarını kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyenin geçmiş ve gelecek projeleriyle ilgili konseye bilgi verdi. Kent konseylerinin şehrin istişare mekanizmaları olduğunu söyleyen Yağcı, Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bu zamana kadar konseyden gerektiği gibi faydalanamadıklarını ifade etti. Konseyi daha verimli kullanmanın gayretinde olduklarını söyleyen Yağcı, kent konseyleri gibi istişareye yönelik kurullarda çalışma yaparken kişisel önyargıları bir kenara bırakmak gerektiğini belirtti.

Otogar Seneye Hazır

Bilecik belediye başkanlığı olarak şehirde 3 aşamalı bir plan uyguladıklarını söyleyen Yağcı, bunları; altyapı çalışmaları, sosyal kültürel ve ticari hayatına ilişkin çalışmalar ve şehrin tanıtımı olarak sıraladı. Coğrafi zorluklara rağmen, Bilecik’in Türkiye’nin en sağlıklı altyapısı olan illerden biri haline geldiğini ifade etti. Bazı çalışmaların ellerinde olmayan sebeplerden ötürü başlayamadığını ya da sonlandırılamadığını belirten Yağcı, bu çalışmaların hayata geçmesi için gerekli planlamaların titizlikle yapıldığını söyledi. Yeni otogar alanında 300 dönümlük bir araziyi kamulaştırdıklarını söyleyen Yağcı, 1 yıl içinde otogarın tamamlanacağı ve hizmete açılacağı müjdesini verdi.


50 Milyon Liralık Arıtma Tesisi

Kamulaştırma konusunda sıkıntıların yaşandığı, ‘evsel atık arıtma tesisi’ projesine ilişkin olarak Yağcı; sorunların çözüldüğünü, müteahhit firmanın çalışmalarına başladığını söyledi. Evsel atık arıtma tesisinin yanı sıra ‘katı atık dönüşüm tesisi’ projesi gerçekleştirdiklerini de ifade eden Yağcı,  ihale bedeli 35 milyon lira olan projenin Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. İhalesi yapılan projenin başlamasında gecikme olduğunu söyleyen Yağcı, prefabrik olacak yapının 2015 yılının başlarında hizmete sokulacağının müjdesini verdi. Yağcı: “Bugünkü rakamlarla 50 milyon liralık bir yatırımı, Bilecik’ten beş kuruş çıkmadan şehrimize kazandırıyoruz. Bu tesis hem bir gelir kalemi olacak, hem de Bilecik’in çöpünden enerji elde edildiğini orada göreceksiniz.” diyerek projenin önemini ifade etti.


Mezbaha AB’ye Takıldı

Kombine et tesisleri olduğu için, başlarda Bilecik’e mezbaha yapma düşüncesi olmadığını söyleyen Yağcı, özellikle kasaplardan gelen talep nedeniyle mezbaha yapım işine girdiklerini, ve o günün yasal standartlarına göre bir mezbaha yaptıklarını söyledi. Avrupa Birliği kriterlerine göre Tarım Bakanlığının standartlarını değiştirdiğini ve yeni standartların da net olarak belli olmadığını söyleyen Yağcı,  Türkiye’de yeni standartlara göre ruhsat alabilen 5-6 tane mezbaha bulunduğunu söyledi. Eksikler konusunda Bakanlıktan bilgi istediklerini söyleyen Yağcı, buna ilişkin tam bir rapor alamamaktan yakındı. Bu sorunlar nedeniyle mezbahanın faaliyete geçemediğini söyleyen Yağcı, Bakanlıktan gelecek yeni standartlara göre eksiklerin bir an önce tamamlanacağını ve mezbahanın vatandaşlarımızın kullanımına açılacağını söyledi.

Her Mahalleye Bir Stat

Karasu Vadisi’nde 200 dönümlük bir alanın kamulaştırıldığını söyleyen Başkan Yağcı, çok önem verdikleri bu proje dahilinde, 16 dönüm alan içinde yapılan kapalı spor salonunun yapımının tamamlanmasının ardından, işletmesinin 49 yıllığına Bilecik Belediyesi’ne verileceğini söyledi. Vadiye yapılan ‘Gençlik Adası’ adındaki park için 35 dönümlük bir alan ayrıldığını söyleyen Yağcı,   go-kart pisti, yürüyüş alanları, spor tesisleri, dinlenme ve eğlenme mekanlarına sahip olacak bölgenin Bilecik’in yeni yüzü olacağını söyledi.  Projenin içerisinde 10 bin seyirci kapasiteli bir de stat projeleri olduğunu ifade eden Yağcı, spor alanlarının sayısını sürekli olarak arttırmayı planladıklarını söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nin bir benzerinin Beşiktaş Mahallesi’ne de yapılacağını söyleyen Yağcı, hedeflerinin her mahalleye bir stat yapmak olduğunu söyledi.


5 Yıldızlı Otel ve Hamsu Vadisi’ne 2. Köprü

Çok eleştiri alan bir konu olan Hamsu Vadisi projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Yağcı; projenin 15 yıllık bir proje olduğunu, hiçbir zaman Hamsu Vadisi’ni bir seferde ıslah edeceklerini iddia etmediklerini belirtti ve vadiye akan Bahçelievler ile Hürriyet mahallelerinin fosseptik atıklarının arıtılması için proje çalışmaları yaptıklarını söyledi. Atıl olan bölgeye girerek sorunları göz önüne getirdiklerini ifade eden Yağcı, doğal bir güzellik olan bölge için gereken çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kampçılık gibi doğa sporlarının yapılacağı bir bölge haline getireceklerini söyledi.

Başkan Yağcı, Valiliğin önünden geçen yolun uzatılarak, bir köprüyle Cumhuriyet ve Hürriyet mahallelerinin bağlanacağını ve köprünün altına yapılacak kafe sayesinde vadinin buradan da izlenebilmesini sağlayacaklarını dile getirdi. Bunun uzun vadeli bir proje olduğunu söyleyen Yağcı, daha önceki projeler için de ‘hayal’ dendiğini ancak bir bir hayata geçtiklerini hatırlattı ve “Hayalleri olmayanın hedefleri olmaz, hedefleri olmayanlar da başarılı olamaz.” ifadesini kullandı. Bilecik’in gün geçtikçe gelişen ve altyapı problemini çözen bir şehir olduğunu belirten Yağcı,  şehrimizi ziyaret edecek konukların daha iyi şartlarda ağırlanması için güzel bir otele ihtiyacımız olduğunu söyledi. Amaçlarının 5 yıldızlı bir oteli Bilecik’e kazandırmak olduğunu söyleyen Yağcı, Bilecik’e has olacak ve konuklara ilginç gelecek bir yapıda olmasını düşündükleri otelin 4 yıldızlı olarak da yapılabileceğini söyledi.

Toplantının ardından konsey üyeleri Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Abdullah Ay ile birlikte yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldılar. 


Editör: TE Bilişim