Bilecik merkeze bağlı Gülümbe köyü sakinleri, mahalle olmak için yaptıkları referandum sonrası mahalle olmak istemediklerine karar vermişlerdi.

Şehrin geleceği açısından Gülümbe’nin mahalle olmasının daha faydalı olacağını dile getiren Başkan Yağcı, köylülerin imza toplayark mahalle olma isteklerini Valiliğe bildirmelerinin ardından yapılan referandumda red oyu vermelerine “ Günlük menfaatler ve farklı düşünceler bazen gelecekteki fayda edilecek menfaatlerin önüne geçiyor.” Dedi.

Başkan Yağcı konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Gülümbe Köyü, bizim isteğimiz çerçevesind kendilerinin de isteğiyle %60 oranında imza toplayarak biz Bilecik’e aktılmak istiyoruz diye Valiliğe müracaat ettiler. Valilik de bu anlamda seçim kuruluna havale etti ve 29 Ekim günü referandum oldu. Fakat kendileri kendi imzalarıyla şehre katılmak istemerlerine rağmen yapılan referandumda biz katılmak istemiyoruz şeklinde bir sonuç çıktı. Şehrin geleceği adına belediye yönetimi olarak tarihe not düşmekle görevliyiz. Biz hem Gülümbe Köyü’nün hem de Bilecik’in geleceği açısından Bilecik’in imar kapsamına girmeniz ve Bilecik’in mahallesi olmanız hem şehrimiz adına hem sizin adınıza iyi olur dedik ama kendileri o kanaatte değiller. Verdkleri karar, şehrimize ve kendilerine hayırlı olsun. Gülümbe Köyü olmadığı zaman Bilecik olmayacak diye bir şey yok. Bu zaman kadar olduğu gibi mücavir alan kapsamında bir köyümüz olarak ilişkilerimiz devam eder. Bilecik olarak bazı fırsatları kaçırıyoruz. Pelitözü bir red kararıyla bir 5 yıl bölge planlamada zaman kaybetti. Bizim arzumuz şuydu; Pelitözü’nü planlarken Gülümbe’yi de eş zamanlı olarak yapmak istedik. Çünkü arazileri bir bütün olarak planlayalım ve şehrin gelişimi o bölgede bütüncül olarak harekt etsin ve yatırımlardan da ortak olarak faydalansın istedik. Ama günlük menfaatler ve farklı düşünceler bazen gelecekteki fayda edilecek menfaatlerin önüne geçiyor. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, herhani bir şikayetimiz yok. Çünkü yeni bir köyün sınırları içerisinde girmesi yeni bir çalışma alanı oluşturur. Biz bundan gocunmuyoruz ama köy demek ki bu tarzdaki çalışmaları arzu etmiyor. Bu anlamda da alınan kararın köyümüze, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim