Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Nisan’dan sonra üç bakanlık ve teşkilata hazırlattığı, “16 Nisan’da Başarısız Olan Belediye Başkanları” konulu raporun sonuçlarına ve alınan karara göre sırada görevden alınacak 7 ilin Belediye Başkanı arasında Selim Yağcı’nın da istifa ettirileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakınlığıyla bilinen gercekgundem.com’da yer alan ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, istifa ettirilecek 7 ilin Belediye Başkanı belli oldu. Referandumu “hayır” ile sonuçlandıran İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara, Balıkesir, Uşak, Denizli, Antalya, Bilecik, Artvin ve Ardahan belediye başkanlarının da istifasını isteyeceği kaydedildi.

gerçekgündem.com internet sitesinde yer alan haber ise şu şekilde:

“AKP Genel Başkanı Erdoğan, parti içerisinde başlattığı belediye başkanlarını tasfiye operasyonuna hazırlanan rapora göre devam edecek.

ANKARA (ANKA) -Besti Karalar- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumunda başarısız olan AKP'li Belediye Başkanları ile ilgili hazırlanan kapsamlı raporu hayata geçiriyor. Belediye başkanlarından istenen “istifaların” sebeplerinden birinin 16 Nisan referandumundaki başarısızlıklar olduğu belirtilirken, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının bu nedenle istifalarının istendiği öğrenildi. Erdoğan’ın hazırlattığı “seçim raporuna” göre seçimi kaybeden AKP'li belediye başkanlarının birer birer istifa ettirileceği öğrenildi.

İşte İstanbul'da Topbaş sonrası tasfiyesi konuşulan 3 isim

-RAPORDA BAŞARISIZ İL VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VAR-

ANKA, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 16 Nisan’dan sonra üç bakanlık ve teşkilata hazırlattığı, “16 Nisan’da Başarısız Olan Belediye Başkanları” konulu raporun sonuçlarına ve alınan kararlara ulaştı. Raporda AKP’nin hiç seçim kaybetmediği ve AKP’nin kalesi sayılan illerin ve belediyelerin listesi çıkarıldı.

16 Nisan referandumunda İstanbul ve Ankara’da yaşanan başarısızlık analiz edildi. Aralarında birçok ilçe belediyelerinin de bulunduğu raporun sonuçlarına göre seçim kaybeden il ve ilçe belediye başkanları teker teker istifa ettirilecek. 16 Nisan referandum sonuçları sonrası AKP temizliğe ilk önce parti kadrolarından başlamıştı. MKYK, MYK ve kabine değişikliğinin ardından sıranın teşkilat ve belediyelere geldiği belirtiliyor.

-İLK ADIM TOPBAŞ VE GÖKÇEK ARDINDAN DİĞERLERİ GELECEK-

Erdoğan, hazırlattığı seçim raporunda ortaya çıkan sonuçları adım adım hayata geçiriyor. ANKA’ya verilen bilgilere göre; AKP'li Erdoğan, istifa furyasını 16 Nisan’da büyük hayal kırıklığı yaratan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile sürdürüyor. Seçimi kaybeden İlçe belediye başkanlarının da istifasının önümüzdeki günlerde isteneceği kaydedildi.

-SIRADA YEDİ İL DAHA VAR-

Referandumu “hayır” ile sonuçlandıran İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından temizliğin ilçe belediyeleri ile sürdürüleceği belirtiliyor. Değişimin Eyüp, Üsküdar ve Fatih Belediyeleri ile süreceği kaydedildi.

Erdoğan’ın Ankara, Balıkesir, Uşak, Denizli, Antalya, Bilecik, Artvin ve Ardahan belediye başkanlarının da istifasını isteyeceği kaydedildi.”

Bu iddialar karşısında ise Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın ne gibi bir cevap vereceği kamuoyunda merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim