Belediye Başkanı Selim Yağcı, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gençlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı’nın öncülüğünde Kent Ormanı’nda düzenlenen kahvaltıda Down sendromlu gençler ve aileleri ile bir araya gelen Başkan Yağcı;

“Bugün özel ve güzel bir gün gerçekten bizim Türk toplumu açısından Nevruz baharın başlangıcı... bunu inşallah idrak edeceğiz. Ayrıca bir hedefimiz var,bir istediğimiz var,bir arzumuz var.Her alanda daima ileriye giden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği "Muasır medeniyet seviyesi "üzerine çıkmaya çalışan bir gayretimiz,bir heyecanımız,bir azmimiz var.Ve bu yolculukta engelsiz bir Türkiye'yi herkesin içerisinde huzur bulduğu,rahat bulduğu,kendisinden çok şeyler bulduğu bizim Türkiye'mizi,bizim ülkemizi oluşturma gayreti ve çabası içerisindeyiz.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 15 yıldır bu gayret,bu çaba içerisindeyiz. Bizlerde Bilecik'te bu medeniyet yolculuğunda,bu medeniyet kafilesi içerisinde olma ve ülkemizde nasıl engelsiz bir Türkiye olacaksa,nasıl geleceğe emin adımlarla yürünüyorsa Bilecik'imizde de bu yolculuk içerisinde olma çabası ve gayreti içerisindeyiz. Gerçekten,şehrimizdeki,ülkemizdeki her insanımız çok kıymetli,hepiniz çok kıymetlisiniz birinizin kıymeti bir diğerinden daha fazla.Eğer bugün ülke olarak bir yere geldiysek hepinizin alın terleri,dualarınız,gayretleriniz ve bu memlekete akıttığınız göz yaşlarınız var.Eğer yarın bir yere gideceksek burada olan tüm çocuklarımızla, insanlarımızla hep birlikte gideceğiz.Onun için sizlerin mutluluğu,sizlerin huzuru,geleceğe güvenle bakması,geleceği arzu etmesi,daha ileriye gitmeyi istemsi çok önemli.Ben gerçekten özel ve güzel yavrularımızı böyle eğitimle buluşturarak,onları bu noktaya getiren ve geleceğe hazırlayan başta ailelerimizi canı gönülden kutluyorum. İnşallah onları eğiten,bu noktada geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizi,okulda görev yapan tüm kardeşlerimi kutluyorum. Ama en önemlisi gerçekten geleceğe sağlam basarak,heyecanla yürüyen bu güzide yavrularımızı kutluyorum.Gelecek onlarla güzel olacak,güzel oluyor.


Gerçekten bugün soframızı şenlendirdiğiniz için,buraya teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Düzenledikleri bu program sebebiyle partimizin Sosyal İşler Başkanlığına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz başlangıçta Bilecik Belediye Başkanlığı olarak 13 yıl önce yolculuğa çıkarken bir slogan ortaya koyduk dedik ki "hep birlikte daha iyiye,daha güzele" başlangıçtan beri hep bunun gayreti içerinde olduk.

Yine diyoruz;gerçekten gelecekte önümüzdeki süreç içerisinde ülkemizin istekleri yerine gelir ve 16 Nisanda evet olarak ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle  yeni bir sayfa açarak hep birlikte "daha iyiye,daha güzele "ulaşırız diyorum hepinize saygılar sunuyorum. “dedi. Kahvaltıdan sonra Down sendromlu çocuklar ve aileleri  ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yağcı onlara hediye vermeyi de unutmadı.



Editör: TE Bilişim