Cafer Elmas

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’e açılması düşünülen Call Center (Çağrı Merkezi) kazanılmasını arzu ettiklerini açıkladı.

Bir özel bankanın açacağı çağrı merkezi için aday olan 7 şehirden birinin Bilecik olduğunu önceki gün gazetemizde duyurmuştuk. Çağrı merkezinin ilimize kazandırılmasına ilişkin ilimiz yetkilileri ve siyasilerine büyük iş düştüğünü belirttiğimiz haberimizde ilk olumlu açıklama Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan geldi.

Banka yetkililerinin geçen hafta Bilecik’e gelerek Belediye Başkanı Selim Yağcı’yla bir görüşme gerçekleştirmesinin ardından konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Başkan Yağcı, yer konusunda banka yetkilileri ile görüştüklerini doğrularken Belediye’den  
2000 m2 yer taleplerinin olduğunu belirtti.



Gençlere iş imkanı sağlayacak bu projenin Bilecik’te hayata geçmesini çok arzu ettiklerini projenin öneminin farkında olduklarını ve Belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Yağcı; “Call Center’ı Bilecik’e kazandırmayı arzu ediyoruz. İlgili banka müdürlüğüne Bilecik’i alternatifler arasında düşündükleri için teşekkür ediyoruz. Bu alternatifler içinde değerlendirmelerde öne çıkma adına çaba harcıyoruz. Geçen hafta yetkililere elimizde olan ve temin edebileceğimiz alanları gösterdik. Mekandan ziyade bunların bir arsa temini ile bina yapma düşünceleri var. Belediye’ye ait bir iki arsayı beğenmişler. Biz özel şahıslar da dahil araştırıyoruz. İlk aşamada
2000 m2 kapalı alan beklentileri var. Çalışan sayısını 350-400 kişiyle başlayıp zaman içerisinde geniş alan bulunursa 1500 kişiye kadar çıkarmayı düşünüyorlar. Banka, İstanbul’dan sonra buranın ikinci çağrı istasyonu olmasını istiyor. İlgili firma yatırım maliyetlerinin ucuz olmasına dikkat ediyor, bazı indirimler bekliyor. Biz resmi bir kuruluşuz. Resmi kurum mevzuatının bize vermiş olduğu imkanlar çerçevesinde burada gerekenleri yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. Şuanda buradaki Bölge Müdürü arkadaşımız da bu konuda oldukça heyecanlı ve olması için çaba harcıyor. Keşke elimizde hazır 2000m2 bir mekanımız olsa da, kira dahi almadan sembolik bir ücretle bu hizmetin ilimize gelmesini sağlayabilsek” dedi.

Banka yetkilisinden aldığımız bilgiye göre, Call Center, yani çağrı merkezi çalışanları asgari ücret ve prim usulüyle çalıştıkları için, ortalama 1300 TL maaş alacak. İlk aşamada 350 kişinin istihdam edileceği düşünülürse, çağrı merkezi bir yıl içerisinde Bilecik ekonomisine 5 milyon liranın üzerinde bir katkıda bulunacak. Bu rakam, merkezin tam randımanlı çalışmasıyla birlikte 20 milyon liranın üzerine çıkacak. Ayrıca Bilecik’in işsizlik sorununun giderilmesine belli ölçüde yardımcı olmuş olacak.

Başkan Selim Yağcı, “Şu an Bilecik’te 350-400 tane lise mezununun iş bulması, özellikle bayan çalışan noktasında, genç kızlarımıza ilişkin böyle bir fırsat sunabilsek, hepimiz için Ramazan’ın en güzel müjdesi olur. Bilecik’te erkeklere ilişkin işçi sıkıntısı yaşanıyor ama bayanlara ilişkin aynısını söyleyemiyoruz. Hanım kardeşlerimiz iş konusunda daha sıkıntılı. Onlara istenilen ölçüde iş temin edemiyoruz. Bu sebeple evlerinde oturan ve çalışmak durumunda olanlara, kısmen öğrenci kardeşlerimize, önümüzdeki dönemde ciddi bir potansiyel olacak. Biz bunun önemli bir fırsat olduğunun farkındayız. Ama tabi bu fırsatı elinizdeki imkanlarla değerlendirebilirsiniz. Elimizdeki imkanları da tek tek gözden geçiriyoruz. Yaptığımız fedakarlık karşı taraf için ne kadar anlam ifade eder onu da hep birlikte göreceğiz. Şunu da söyleyeyim, eğer üzerine bina yapılacaksa, biz yerimizi satış şartlarını oluşturmadan veremeyiz. Kapalı pazar gibi yer istiyorlar. Öyle bir yer olsa elimizde, iki katlı olduğunu düşünürseniz, şu an için 600-700 kişinin rahatlıkla çalışabileceği bir ortam olur. Şehir merkezine uzak olmasını istemiyorlar. Bunları araştırıyoruz’ dedi.

Aranan kriterlerden pek çoğuna sahip olan ve diğer aday illere göre bu yatırıma daha çok ihtiyaç duyan ilimizin projeye ev sahipliği yapması için şehrimizin öde gelenlerine büyük iş düşüyor. Belediye Başkanı Selim Yağcı gibi şehrimizin önde gelen isimleri elini taşına altına koyarlarsa, Bilecik’e çok büyük bir ekonomik gelir kapısı kazandırılmış olacak.


Editör: TE Bilişim