Bütünşehir uygulamasının Bakanlar Kurulu’na sunulan bir çalışma olduğunu belirten Başkan Yağcı, Bilecik ölçeğindeki illerin bu uygulama kapsamında yeralması gerektiğini belirtti.  Uygulamayla birlikte Bilecik’in isminin yanına Ertuğrul’un da eklenebileceğini ifade eden Başkan Yağcı,  “Hükümetimize de bir çağrıda  bulunuyorum, eğer bizim ölçeğimizdeki yerlerin Bütünşehir uygulamasında tereddüt varsa, nasıl ilk büyükşehir uygulamasında Kocaeli ve İstanbul pilot oldu,  bu uygulamayı denediler ve orada başarılı sonuç aldıktan sonra büyükşehir uygulamasını 31 ilimize yaydılar; bizim ölçeğimizdeki yerlere ilişkin bütünşehir uygulamasına yönelik olarak da Bilecik pilot bölge uygulaması olarak seçilmeli.

Eğer tüm şehirlerimiz bu yeni yasayla bütünşehir yapılmayacaksa, Bilecik ölçeğindeki yerler arasında ilimizin de denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilecik’in bu anlamda başarılı olacağına inancımız tam. Bu biz yöneticilerin vereceği bir karar değil. Bu kararı halkımız versin. Halkımızın vereceği karar her zamanki gibi en doğru karar olacaktır. Buna ilişkin bir süreç işlerse biz Belediye Başkanlığı olarak halkımızın görüşüne başvurarak organizasyonları da yapmaya hazırız.

“ESKİ SINIRLARIMIZA DA TALİP OLABİLİRİZ”

Ertuğrul Gazi veya Ertuğrul Sancağı unvanını aldığımızda eski sınırlarımız  olan İnönü’ye, Yenişehir’e ve İnegöl’e de talip olabiliriz. Çünkü biz her ne kadar nüfusumuz küçükse de nüfuzumuzun çok büyük olduğuna inanıyoruz. Bu aşkla hizmet ediyoruz” görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim