Cafer Elmas

AK Parti heyetinin iki defa ardı ardına Ankara ziyaretlerine katılmayan Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın davet edilmediği ortaya çıktı. 

AK Parti heyeti olarak AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz öncülüğünde  Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Ba-kıcı, Os-maneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bo-züyük İlçe Başkanı Mesut Çetin, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, geçtiğimiz ay Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir'i ziyaret etti.

Yine AK Parti heyeti geçtiğimiz günlerde de AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz öncülüğünde bu sefer Vali Ahmet Hamdi Nayir'in de katıldığı heyette İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Gölpazarı İlçe Başkanı Semih Yavuz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmeye gitti.

Bu heyette de Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın katılmadığı gözlendi.

Haberimizde Milletvekilinin, Valinin, AK Parti il ve ilçe başkanının, ilçe Belediye Başkanlarının bulunduğu ziyarette ilin Belediye Başkanı olan Selim Yağcı'nın bulunmamasını düşündürücü bulduğumuzu dile getirmiştik.

İşin gerçeği ortaya çıkarken, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın bu Ankara ziyaretlerine davet edilmediği öğrenildi.

Bu iddiaları sorduğumuz Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kendisinin Ankara ziyaretlerine davet edilmediğini doğrulayarak kendisinin her zaman ve her istediğinde rahatlıkla Bakanlara, Başbakana ulaşabildiği için böyle bir durumu önemsemediğini söyledi.

AK Parti'deki çekişme artık ayyuka çıktı. AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ile Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın aralarının soğuk olduğu daha önceleri bilinmekte idi.

Bu soğukluk ve çekişme en son yapılan yerel seçimlerde Poyraz'ın Selim Yağcı'yı aday yapmama çalışmaları ve son dakika eski Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı şimdiki Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü'yü aday adayı olarak çıkarması çekişmeyi ayyuka çıkarmıştı.

Fakat Selim Yağcı yeniden aday oldu ve seçimlere AK Parti Selim Yağcı ile girdi.

Seçim çalışmalarında her ne kadar aralarındaki soğukluğu seçmenlerine ve kamuoyuna yansıtmamaya çalışsalarda zaman zaman bu soğukluk gözleniyordu.

Fahrettin Poyraz'ın Selim Yağcı'yı aday göstermemeye çalışması AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un ortak olduğu şirkete Belediye olarak kesilen yüksek rakamlı ceza soğukluğu artırarak aralarındaki çekişmeyi gözler önüne sermişti.

AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ortak olduğu şirkete kesilen cezayı yargıya taşımız ve ceza iptal olmuştu.

Seçimlerde buna rağmen İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Selim Yağcı'nın yanında yer almış ve seçim çalışmalarında yanında olmuştu.

Seçimleri Selim Yağcı rakiplerine fark ata-rak kazandı ve bir ilke imza atarak ardı ardına 3. defa Belediye Başkanı olma ün-vanını elde etti.

3.defa Belediye Başkanı seçilen Selim Yağcı ilk kez gazetemize açıklamada bulunarak artık Milletvekili adayı olacağını düşündüğünü ve bu göreve talip olacağını söylemişti.

Bu açıklaması gündeme bomba gibi düşerken bazı kişiler bu açıklamasından rahatsız oldu, bazıları da sevinmişti.

Çünkü Selim Yağcı'nın Bilecik'te anlaşamadığı bazı firma ve kişilerin ondan kurtulmak için oylarını dahi vererek Milletvekili seçilmesini istediklerini dile getirenler olmuştu.

Bu gelişmeler sonrası Yağcı'nın son günlerde gerçekleştirdiği AK Parti'nin Ankara ziyaretlerine davet edilmemesi bu durumu ayyuka çıkarırken, ilin Valisinin, Milletvekilinin, ilçe Belediye Başkanlarının, AK Parti il ve ilçe başkanının, İl Genel Meclis Başkanı'nın bulunduğu ziyarete İl Belediye Başkanı'nın katılmamasının gerçek nedenini kamuoyu merak ederken, yaşananları sorduğumuz Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı kendisinin gerçekleşen Ankara ziyaretlerine davet edilmediğini doğrulayarak ziyaretten bilgisi olmadığını ziyaret sonrası öğrendiğini kendisinin her zaman ve her istediğinde rahatlıkla Bakanlara, Başbakan'a ulaşabildiği için böyle bir durumu önemsemediğini söyledi.

Selim Yağcı'nın davet edilmemesini sorduğumuz AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Yağcı'yı art niyetle çağırmama gibi bir durum olmadığını zaten Başkan Yağcı'nın Ankara'da İl Başkanları toplantısına geldiğini, orada istediği zaman Bakanlarla görüşme imkânı bulabildiğini, kendilerinin ilçe başkanlarından gelen talep üzerine Bakanlar ile görüşme programı düzenleyerek Ankara'ya gittiklerini söyledi.

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ise Başkan Yağcı'nın kendisinin her zaman Ankara'ya gelerek Bakanlarla görüştüğünü kendisine bile haber vermeden gelip Ankara'da görüşmeler yaptığını o yüzden Başkan Yağcı'nın Ankara'ya davet edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

Bu gelişmeler yaşanırken yaklaşan Milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ile Belediye Başkanı Selim Yağcı arasındaki çekişme ve soğukluğun parti-lilere ve kamuoyuna nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim