Dodurga Beldesinde rekor bir oy ile ikinci dönemine seçilen, görev yaptığı bir önceki dönemde de belde tarihinin ilk ve önemli yatırımlarını kazandıran Belediye Başkanı Selim Tuna, “Dodurga’da seçim ve yatırım anlamında tarih yazıyoruz. Hizmet yolunda destek olan tüm belde halkımıza teşekkür ediyorum.”dedi 

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ve Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 62 oy oranı alarak beldesinin ve Bilecik’in en fazla oy alan Belediye Başkanı olan Selim Tuna’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Seçim dönemi ve geçen 5 yıllık dönemde beldeye kazandırılan önemli yatırımlardan bahseden Başkan Tuna, “son yapılan seçimlerde belde halkından aldığımız  yüzde 62’lik rekor oy oranı, beldede üstüste seçilen ilk Belediye Başkanı olmam, aradaki büyük fark ve  Dodurga tarihinde ilk defa yapılan projelerimizle birlikte tarih yazıyoruz”dedi.

“BİLECİK’TEKİ 11 BELEDİYENİN EN YÜKSEK OYUNU ALDIK”

31 Mart yerel seçimlerinin beldede sakin ve huzurlu bir şekilde geçtiğini söyleyen Başkan Tuna, “Burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı ile yarıştık. İstenmeyen hiçbir olay yaşanmadı. Kendisine de buradan bu anlamda teşekkür ediyorum. Yarışı kazanan biz olduk. 5 yılda yaptığımız yatırımlardan memnun olan halkımız Bilecik’te 11 belediyede alınan en yüksek oy oranı ile  hizmetlerimize devam etmemizi istedi, biz de çalışmaya devam ediyoruz. Halkımıza da gösterdiği yoğun teveccühden ötürü teşekkür ediyorum”dedi.

 “BELDE TARİHİNİN  İLK VE ÖNEMLİ YATIRIMLARINI YAPIYORUZ”

Görev yaptığı ilk 5 yıllık dönemi değerlendirirken, bu süreçte Dodurga’da tarihinin ilk ve önemli projelerini de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Tuna, şu ifadelere yer verdi:

KÜLTÜR MERKEZİ

“Geçtiğimiz 5 yıllık süreçte çok güzel  çalışmalarımız oldu. 2018'de başladığımız çalışmaların bir kısmı 2019'da devam ediyor. Bunlardan en büyüğü ise Dodurga tarihinde ilk defa yapılan Kültür Merkezi.  Şu anda merkez inşaatının yüzde 50'sinden fazlası tamamlandı ve 2019 yılında tamamlamayı planlıyoruz.

NAMIK KEMAL MAHALLESİ ALT VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

Dodurga tarihinde bir ilk olan bir diğer önemli çalışmamız, Namık Kemal Mahallesi’nin alt ve üst yapısının komple değiştirilmesi oldu. 1.3 Milyon TL bütçeli çalışma kapsamında şu anda mahallemizin altyapı çalışmalarını bitirdik, üstyapı çalışmaları için de ihaleye çıkacağız. Mahallemizi çok güzel bir hale dönüştüreceğiz. Bu mahallemizin diğer mahallelerden bir farkı var; 40 yıldır büyük yatırım alamayan bir mahalle. Bu büyük çalışmamızla birlikte o mahallemizde de bir tarih yazmış olacağız.

YAĞMUR SUYU HATTI

Beldemizde geçen 5 yıl içerisinde ilk defa yağmur suyu hattı çalışmamız oldu. Tamamı 2 buçuk kilometre olan yol, yaklaşık 1.5 kilometreyi buldu.  Yaklaşık 1 kilometre  hattımız kaldı, onu da yapacağız. Bu çalışmayı yürütürken bir iş daha yapıyoruz. Yağmur suyu hattı yaparken mecburen o yolu bozuyorsunuz. O yolda su veya kanalizasyon ile ilgili başka sıkıntı varsa yolun altyapı ve üstyapısını yapıp tertemiz bir şekilde  vatandaşın hizmetine sunuyoruz.

“KREDİ KULLANMADAN, BORÇSUZ BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Büyük projelerimizin yanında diğer çalışmalarımızı da aksatmadık. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde beldemize 2 adet çöp kamyonu, 1 tane hibe damperli kamyon , 1 tane grayder,  bir tane hibe makam aracı, bir tane de yolcu otobüsü  aldık. Kültür Merkezi’ni yaparken kullandığımız 600 bin TL’lik kredi ve emekli olan işçilerimize verdiğimiz  160 bin TL’lik kıdem tazminatı dışında, görev yaptığım 5 yıllık dönem içerisinde hiç kredi kullanmadım. Normal çalışma borçlarımızın haricinde SGK’ya veya vergiye herhangi bir borcumuz yok. Belediyeyi yapılandırrmayla borçsuz bir şekilde almıştım. Yapılandırma borcunu da bitirdik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim