Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, beldenin en önemli projesi olan doğalgaz yatırımı hakkında açıklamalarda bulunurken, “Allah nasip ederse bu sene ilk ateşimizi yakacağız” dedi.

Bilecik Arena programına katılan Dodurga’nın genç ve dinamik Başkanı Selim Tuna, AK Parti 7.Olağan İl Kongresi’nde beldeye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından müjdesi verilen doğalgaza ilişkin konuştu.

Başkan Tuna, imar çalışmaları sebebiyle doğalgazın beldeye gelmesi noktasında kesin bir tarih veremeyeceğini söylerken, “bizim doğalgaz sürecimiz 2019 yılında başlamıştı. Bakan beyin bize vermiş olduğu güzel müjdeyle il kongresinde ilçelerden bahsedilirken beldemizden de bahsedildi. Şu anda ilgili firma tarafından imar çalışmaları devam ediyor, inşallah baharla yaz arasında çalışmalar başlayacak. Şuan bir tarih vermiyorum sebebi ise ihale aşamasına daha gelmedi, istasyon yerleri belirleme ve çizim aşamasında birçok şeyini belirledik, inşallah beldemize de böyle hizmet kazandırırsak çok mutlu olacağız hatta ben sayın bakanımıza dedim ki; ‘siz bize doğalgaz vermiyorsunuz bizim bu doğalgaz ileriki yıllarda nüfusu arttırmada veya sanayinin gelmesi ya da konutların yapılmasında bizim önümüzü açacak’ inşallah bu sene Dodurga’yı doğalgaza kavuşturacağız. Bu sene doğalgazı kesin alacağız. İmar çalışmaları devam ettiği için tarih veremiyoruz sadece şuanda doğalgaz firması nerelerden gaz geçecek onların üstünde çalışıyor o bittikten sonra da fiili çalışmaya başlayacağız ama Allah nasip ederse bu sene ilk ateşimizi yakacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim