Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin Moldova İş Formu ve Kardeş Belediye Protokolü çerçevesinde Gagavuzya’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Tekin Gagavuzya’da 5 günlük birtakım ziyaretlerde bulunurken, yapmış olduğu temaslar hakkında değerlendirme gerçekleştirdi.

Başkan Tekin ziyaretlerine ilişkin yaptığı konuşmasında;

“Belediyeleri ve bakanlıkları ziyaret ettik. Gagavuz yerinin kültürel özelliklerini keşfettik. Kendimizi memlekette gibi hissettirdiler, hiç yabancılık çekmedik. Dışişleri Bakanı Vitali Vlah ve Comrad Belediye Başkanı Anastasov Serghei, Gaydar Belediye Başkanı Köse ile bir araya geldik, toplantılarımızda kültür ve ticaret ve işbirliği üzerine istişarelerde bulunduk. Oğuz Türklerinden olan Gagavuz Yeri Türkleri bizim gibi misafirperver, cana yakın insanlar. Türklük kimliklerini çok güzel korumuşlar.


İlçem adına yararlı olduğum ekonomik yatırım formunda birbirinden değerli yatırımcı iş insanıyla ilçem hakkında istişarede bulundum. Kendilerini ilçeme davet ettim.


Yararlı olduğunu düşündüğüm ATİK Comrat Uluslararası İş Forumu ve İşbirliği Protokolleri Gagavuzya Devlet Başkanı İrena Vlach’ın katılımları ile Moldova – Gagavuzya’da 8-9 Kasım 2019 tarihlerinde yapıldı.


Dünyanın 53 ülkesinde ve ülkelerin kendi içinde 173 Atik Başkanlıkları ile Uluslarası Kamu Diplomasisi çerçevesinde 1 Milyar Euro üzerinde Atik Business Club Üyeleri ticaret hacmi ayrıca; Atik Sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik çalışmaları ile de toplumsal çalışmalara vizyon veriyor.
Bu ziyaretimde, Devlet Başkanı İrena Vlach tarafından çok samimi bir ilgi gördüm.Bizlere karşı çok samimi idiler.Gagavuz Bakanları bizleri hiç yalnız bırakmayarak bizleri her konuda bire bir bilgilendirdiler.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim