Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, AK Parti’den istifa eden ve “kıskançlığından çatladı” yorumları yapılan eski Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın hakkında ilk defa konuştu.

Yerel seçimlerde bağımsız girdiği seçimleri ezici bir çoğunlukla alan Pazaryeri’nin Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile AK Parti’ye çağrılıp rozetinin takılmasının hemen ardından ilçenin eski Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, anlamsızca partisine eleştiride bulunarak AK Parti’den istifa etmişti.

Yalçın, istifasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "siyasi entrikalara, çirkin siyasi projelere girmedim. Dürüst, ilkeli siyaset yapmaya çalıştım. Özellikle 2019 yerel seçimlerinde parti içinde ihanetlerle karşılaştım. AK Parti teşkilatlarında 2002 ruhunun kaybolduğunu toplum odaklı değil kişi odaklı bir siyaset anlayışının yer edindiğini üzülerek gördüğümden AK Parti'den istifa ediyorum. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur" demişti.

Bilecik Arena programında kendisine eski Başkan Muzaffer Yalçın’ın istifasına ilişkin soru yöneltilen Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, siyasi kibarlığını ve mütevaziliğini koruyarak eski Başkanın kendisine yaptıklarını bir kenara bırakarak verdiği cevapta, “önceki başkanımız sağolsun 10 yıldır ilçemize hizmet etmiş, güzel hizmetler yapmış Belediye Başkanımız. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun biz kendisinin bıraktığı bayrağı en güzel şekilde daha ileriye, daha güzel seviyelere çıkarmak için elimizden geleni yapacağız, bizim abimizdir, 12 yıl beraber çalıştık. Belli bir hukukumuz var, geçmiş geçmişte kaldı gelecekte bir kardeş olarak hep beraber inşallah ileriki dönemlerde hiç belli olmaz kol kola girer beraber siyaset yaparız bu da hiç belli olmaz. İstifası kendi tercihi o anki duygusu, o anki kendisi ile ilgili bir durum ama kendisine sorabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi bağımsız Belediye Başkanı seçilen Zekiye Tekin, Belediye’de Özel Kalem’de çalışırken eski Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın tarafından anlamsızca görevden alınmış ve yerine partisinin Belediye Meclis üyesinin kızı Özel Kaleme getirilmişti. Bu durum Pazaryeri’nde basında ve hatta ulusal basında geniş yankı uyandırmıştı. Yaşanan bu olay sonrası Zekiye Tekin, Belediye’den ayrılmış ve AK Parti’den Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu.

Ne varki AK Partili üst düzey yönetim Pazaryeri’nin nabzını iyi tutamamış ve Zekiye Tekin yerine mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ile seçime girmeyi tercih etmişlerdi. Bunun üzerine Zekiye Tekin, büyük bir cesaret örneği sergileyerek bağımsız olarak Belediye Başkanlığı seçimlerine girerek ve fark atıp seçimleri kazanmıştı.

Ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından gelen davet üzerine ilçesinde yaptığı anketler ve görüşmeler sonrası AK Parti’ye geçen Zekiye Tekin, Bilecik Arena programında gazetecilerin eski Başkan Muzaffer Yalçın’ın istifasına ilişkin sanki partisinden aday gösterilmemiş, seçime girip kaybetmemiş gibi partisine sitem ederek yaptığı açıklama ile istifasına yönelik verdiği cevapta, “istifası kendi tercihi o anki duygusu o anki kendisi ile ilgili bir durum ama kendisine sorabilirsiniz” demekle yetindi.

Editör: TE Bilişim