Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, vatandaşlarımız arasında mahallelilik bilinci oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Yılda bir kez dahi olsa mahalleliyi bir arada toplamanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

“Hürriyet Mahallesinin çok değerli sakinleri bu gece bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Ramazan birlik ve beraberlik ayıdır. Sevgi kardeşlik ve hoş görü ayıdır. Ramazan-ı Şerif paylaşma ve içerisinde bir çok hikmetleri barındıran özel bir aydır. Bizde Bilecik Belediyesi olarak bu sene farklı bir uygulama olarak ve bir ilki gerçekleştirerek sizlerin gönül sofralarınıza ortak olmak istedik. 'Mahallelerimizde sizlere konuk olalım ve mahallelik bilincini oluşturalım ve yılda bir kez dahi olsa bir sofra etrafında buluşalım' dedik. 'Aynı ekmeği paylaşalım, konuşalım, dertleşelim' dedik. Sizlere çok teşekkür ediyoruz.  Çünkü, sizlerle birlikte iftar açmanın iftiharını bizlere yaşatıyorsunuz. Buraya katılımlarınız ile bize en güzel ev sahipliğini yapıyorsunuz.  Sermayesi olmayan tek şey sevgidir. Karşımızdakine sermayesiz bir şekilde sevgi gösterdiğiniz zaman kesinlikle sevgi göreceksiniz. Birbirimizi sevelim ve sayalım. Küçük hatalarımızı hoş görelim. Birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirelim.  Gerek Bilecik olarak, Türkiye olarak ne zaman birlik ve beraber oldu isek, sevgi ve saygıyı hakim kıldıkça, birlik ve beraberlik içerisinde önümüzde hiçbir engel olmadı.  Bir olalım, beraber olalım. İri olalım, diri olalım. Bu dünyanın güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye’nin de güçlü bir Bilecik’e ihtiyacı var. Onun için birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bu Ramazan günlerinde Allah birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirsin. Her zaman hayırlı işlerde ve hayırlı hedeflerde bir ve beraber olalım.” dedi.

İftar yemeğinde vatandaşlara ilahi gurubu tarafından sevilen ilahiler seslendirildi.

İftar yemeğine katılan AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve yetkililer, vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinlediler.

Teravih Namaz sonrasında Bilecik Belediyesi tarafından görevlendirilen yetkililer tarafından Kayı Boyu Caminde vatandaşlara şerbet ikram edildi. 

Editör: TE Bilişim