Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi için Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) hazırladı. Türkiye çapında pilot olarak 7 belediye seçildi. Bilecik Belediyesi’de 7 belediyeden bir tanesi olarak Türkiye’de örnek bir proje olarak engelsiz çarşıyı hayata geçirmek amacıyla Bilecik Belediye Başkanlığının öncülüğünde tüm kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir araya geldi.

Bilecik Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'te engelsiz çarşıyı hayata geçireceklerini belirtti.

BAŞKAN SELİM YAĞCI: ''AMACIMIZ HER YÖNÜYLE ENGELSİZ BİR ŞEHİR OLUŞTURMAKTIR''

Projenin başarıyla bitirilmesi için Bilecik'te gerek kurum ve kuruluşlar gerekse esnafın yardımcı olması gerektiğini belirten Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

''Toplumumuz her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. İhtiyaçlarımız farklılaşıyor. Dün devlet olarak cevap veremediğimiz birçok konuya bugün daha iyi bir şekilde cevap verebiliyoruz. Bunlardan bir tanesi de engellilere daha iyi engelli kardeşlerimize hayata daha kolay kılmaktır. Onlar için daha yaşanabilir çevreleri oluşturma çabası içerisindeyiz. Dün, normal şartlarda yaşayan kardeşlerimize istenilen standartları sunamadan böyle ekstra bir çalışmayı yapma durumunda ve konumunda değildik. Bugün Bilecik’te Bilecik Belediyesi olarak diğer işlerimizi yapmanın yanında engelli kardeşlerimize de daha yaşanabilir ortamları sunma imkanımız var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın pilot uygulaması kapsamında 7 il içerisinde ilimiz yer alıyor. Taleplerimiz bu anlamda kabul edildi. Zaman içerisinde bunun ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. Bilecik’in çarşı merkezinin engelsiz hale gelmesi ve çarşı içerisinde rahat bir şekilde hareket edebilmesi için proje çalışması gerçekleştireceğiz. Burada esnaf ve ticaret odası temsilcilerimiz de var. Amacımız engelli kardeşlerimize uygun ortamların oluşmasını sağlamaktır. Güzel bir çalışmadır. Sizleri de bilgilendirerek bu çalışmayı toplumun tüm kesimleri ile tüm kurumlarla el birliği içerisinde yapmak istiyoruz. Birçok proje yapıyoruz ama bu projeye büyük önem veriyorum. Engelli kardeşlerimize bir nebze dahi daha rahat edebilme imkanı sağlayabilirsek Bilecik ve Türkiye’de ilklerin içerisinde olabiliriz. Engelsiz çarşısı olan bir olabiliriz. Ben bu projenin Bilecik’e ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuşmasının ardından Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik konunun detayları ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik,  Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, Bilecik Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim